Партія регіонів: або гість, або найманець, або окупант

k f1

 
Представники Партії регіонів таки спромоглися досягти свого, втіливши один з пунктів чорного піару, коли людей потрібно відволікти від основної проблеми, нав’язавши їм іншу, але дуже резонансну. Аби тема не спадала зі шпальт газет і не зникала з електронних ЗМІ, представники партії і надалі сіють розбрат в державі, нав’язуючи усюди питання мовного протистояння. І що за дивина: жоден з представників Партії регіонів не наголошує, що питання регіональних мов не піднімає ні Росія (де проживає велика кількість народностей, в тому числі і українці), ні Німеччина, до якої переїхала велика кількість росіян, але які про російську мову на німецьких землях і не згадують, ні Америка – дуже багатонаціональна країна.


А от для України, виявляється, питання мови – занадто актуальне. Його педалюють комуністи разом з представниками Партії регіонів, хоча ті ж комуністичні вожді та колишні комсомольці, що нині ходять в олігархах, забули одну з цитат свого духовного лідера Маркса, який констатував: «Чужою мовою розмовляє у державі або гість, або найманець, або окупант, який нав'язує їй свою мову».

В Україні офіційною мовою є українська, проте представники Партії регіонів, які за тим же Марксом, виходить, є або гостями, або найманцями, або окупантами, тепер насаджують в Україні мову сусідньої держави, допомагають російським спецслужбам запроваджувати русифікацію в державі і при цьому ще й наголошують, що це – об’єднує Україну.

Такий контекст під час прямого ефіру на ток-НЕшоу «Київський форум» з Реною Назаровою робив спробу донести до киян регіонал Зубанов, який і на ефір прийшов з товаришем Толстоуховим. А розумні люди давно знають, яка це солодка парочка: то книжки разом випускає, то опери ставить. Головне – щоб це було за бюджетний кошт, а так вони знають, як правильно витратити бюджетні кошти.

Тож і на ефірі стояли пліч-о-пліч, як брати, що знають, коли і як вправно один одному підсобити. Разом і робили спробу довести киянам, що Києву просто необхідно усвідомити важливість російської мови, як регіональної, яку потрібно ввести і в київських державних установах.

І хоча багато присутніх давали представникам Партії регіонів зрозуміти, що закон і прийнятий незаконно, і що в Києві він так потрібен, як собаці п’ята лапа, солодка парочка аргументів не слухала. Ба більше: пан Зубанов, користуючись прямим ефіром, вирішив вкотре привнести у світ чергову брехню від Партії регіонів. Тож і почав розповідати, як в насильницький спосіб поляки нав’язували навчання своєї мови на Західній Україні. Проте, аж ніяк не розраховував, що Євген Сверстюк, доктор філософії, головний редактор газети «Наша віра», йому заперечить, оскільки сам навчався у такій польській школі. І що Зубанов? Він, як і завжди, почав нести нісенітницю.

Проте на програмі представникам ПР вкотре наголосили, що закон КІ-КО розпалює ворожнечу, не відповідає Хартії регіональних мов та мовам меншин і направлений на знищення української державності, а його реалізація в місті Києві – є ще одним кроком до розколу країни.

Також експерт чудово дав зрозуміти, що закладений у цьому законі принцип його реалізації є дуже небезпечним, оскільки передбачає використання мови за правилом «або-або», замість «і-і», саме тому він звужує позиції застосування українській мови.

Тобто за законом можна використовувати або російську, або українську, і закон не передбачає використання двох мов. А це на руку тим бездарам, які жодної з мов не знають, проте дуже хочуть догодити імперській Росії, а тому і пропонують насадження російської мови замість української.

Конфлікти і закони



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.