Посадовці «Київпастрансу» систематично порушували трудові права своїх працівників

prok riev new

 
Про це засвідчили результати перевірки, проведеної прокуратурою Києва на об’єктах комунального підприємства «Київпастранс». Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури міста Києва. Так, за словами начальника відділу столичної прокуратури Дмитра Чібісова, посадові особи автобусного парку №5 КП «Київпастранс» систематично незаконно запроваджували для своїх підлеглих подовжений робочий день.


Встановлено, що упродовж лише одного місяця тривалість робочого часу для водіїв автобусів на 40-45 годин перевищувала встановлений законом норматив. При цьому, як з’ясувалося, посадовці не забезпечували підлеглих належними умовами для відпочинку.

«Згідно з висновками фахівців, такі порушення створювали реальну загрозу життю та здоров’ю як самих водіїв, такі пасажирів», - зауважив Д. Чібісов.

За результатами перевірки стосовно двох посадовців автопарку №5 прокуратура Києва відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 172 КК України («Грубе порушення законодавства про працю»).

Нагадаємо, аналогічні порушення були виявлені й в роботі автобусного парку №2 КП «Київпастранс». Розслідування кримінального провадження за цим фактом триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.