Організатори «Rock’N’Sich» винайшли «інститут орнітології»

toloka

 
8-9 червня 2013 р. в Києві, на Трухановому острові, пройшов міжнародний рок-фестиваль «Rock’N’Sich». Захід відбувся всупереч ст. 6 Бернської конвенції, яка прямо забороняє розлякування птахів та інших тварин у період гніздування. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.


Напередодні фестивалю У ЗМІ була поширена заява прес-секретаря Олега Скрипки, який стверджує, що є всі дозволи на проведення рок-фестивалю, у тому числі дозвіл «інституту орнітології». Там нібито порадили організаторам не слухати громадськість і проводити фестиваль, позаяк, за словами спеціалістів інституту, час гніздування птахів уже давно завершився, тож можна не турбуватися за їхнє життя.

Повідомляємо, що жодного «інституту орнітології» в структуру Національної академії наук України та загалом в Україні не існує.

Незважаючи на те, що фестиваль позиціонувався як «еко-культурний», естетичної та екологічної привабливості в ньому було мало.

Наталя Клименко, відвідувачка фестивалю, коментує: «Я там була. Такої засміченості й сміттєзвалища ще ніде ніколи не бачила. Організація на нулі. Основна сцена - на баржі, відповідно, «зал» для глядачів - центральний міський пляж. Ніякого контролю та заборони на принесення на фестиваль скляної тари та іншого сміття не було. Биті горілчані пляшки буквально встеляли все під ногами п'яного натовпу. Тобто в пісок пляжу були втоптані тонни битого скла, пластику й жерсті. Щодо поведінки натовпу - музиканти зі сцени активно заохочували верещати якомога голосніше. Думаю, слухаючи цю ганьбу, птахи подумали, що наступив апокаліпсис».

Активісти оголосили про ініціювання рок-фестивалю зі звуковим підсиленням біля дачі Олега Скрипки, якщо така знайдеться, та біля офісу ГО «Країна мрій» (організатора «Rock’N’Sich»). Захід відбудеться з метою «моральної підтримки» пана О. Скрипки, що восени лобіюватиме фінансування та розміщення в Києві наступного фестивалю «Rock’N’Sich»-2014.

Довідка. Природоохоронці отримали відписку Мінприроди про те, що їхнє звернення щодо фестивалю було перенаправлене до Державної екологічної інспекції України (звідки жодного листа не надійшло). Також Національний екологічний центр України отримав від директора Департаменту культури КМДА С. Зоріної підтвердження, що «відповідно до рішення Київської міської ради від 17.02.1994 № 14 «Про створення, резервування та збереження територій і об’єктів природно-заповідного фонду в м. Києві» територія острова Труханів зарезервована для подальшого заповідання».



Коментарі

  +0 #1 Вик 13 июн. 2013 г., 13:51:27
Ну это же смешно читать. Осталось добавить - ШОК! КОШМАР! ВИДЕО! Во-первых милиция на входе не пускала со стеклом, меня лично остановили, и заставили оставить бутылку на входе на остров. Во-вторых - какого іншого сміття? Выкинуть можно ЧТО УГОДНО, как можно не пускать с іншим сміттям? Какие "Биті горілчані пляшки буквально встеляли все під ногами". Ну ладно, откинем откровенный бред про горілчані, - я был там все 2 дня, я не нашел НИ ОДНОЙ разбитой бутылки на пляже, и на дорожках и вообще в пределах видимости. К чему это вранье, статья после этого становится полным отстоем, верить не хочется ничему. Какая-то неудовлетворенная активистка откровенно врет, наверно даже не побывав там. "в пісок пляжу були втоптані тонни битого скла, пластику й жерсті" - какие ТОННЫ?..., ну да, осталось пару десятков бутылок пластиковых - было пару десятков идиотов, ну так мусор же потом поубирали! Какие тонны? А это что за старческий бред- "музиканти зі сцени активно заохочували верещати якомога голосніше"

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.