Столична прокуратура проводить слідчі дії за фактом сутички біля Київради

sutichki kriminal

 

Матеріали кримінальних проваджень, розпочатих за фактом подій, що мали місце 19 серпня поточного року біля Київради, з прокуратури Шевченківського району скеровані для проведення подальших слідчих дій до прокуратури міста Києва. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


У рамках розслідування вже допитано близько 100 осіб, призначено судово-медичні експертизи, вилучено документи та записи з камер відеоспостереження. Крім того, отримано та вивчаються відеоматеріали, надані представниками засобів масової інформації тощо.

Як повідомлялося, 19.08.2013 за зверненнями народних депутатів про протиправні дії правоохоронців під час сутичок біля Київради було зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 365 КК України – перевищення службових повноважень.

Крім того, згодом 2.09.2013 до прокуратури у зв’язку з вказаними подіями звернулися ще декілька народних обранців. Відомості, викладені у їх колективній заяві, було також внесено до ЄРДР за ч. 2 ст. 365 КК України.

В ході розслідування вищезазначеного кримінального провадження  та з метою всебічного дослідження обставин, викладених у зверненні депутатів, 09.09.2013 до прокуратури Києва для надання свідчень запрошено одного з заявників, а саме Арсенія Яценюка.

Водночас у провадженні слідчих прокуратури перебуває також розслідування за заявою працівника міліції щодо спричинення йому тілесних ушкоджень з боку народних депутатів під час подій біля мерії за ч.2 ст. 342 КК України – опір працівникові правоохоронного органу.

Наразі слідчі дії тривають.

Після всебічного розслідування прокуратурою міста буде надано об’єктивну правову оцінку діям усіх учасників інциденту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.