Екс-керівника Державтоінспекції України викрито у зловживаннях та службовому підробленні

prok riev new

 
Колишньому начальнику ДДАІ МВС України вручено повідомлення про підозру у скоєнні посадових злочинів, що спричинило збитки державному бюджету на суму близько 2 мільйонів гривень. Про це заявив начальник слідчого відділу прокуратури Києва Максим Рябенко, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі прокуратури Києва.


За його словами, у 2009 році Департамент ДАІ МВС України уклав з приватним товариством договір на постачання та встановлення серверного обладнання, а також розробку програмного забезпечення та впровадження єдиної централізованої системи обліку адміністративних правопорушень, яка б діяла на території всієї держави.

У подальшому на підставі акту виконаних робіт, затвердженого тодішнім керівником Департаменту ДАІ, на розрахункові рахунки приватного підприємства з державного бюджету було переведено майже 2 мільйони гривень.

Втім, експертним дослідженням, проведеним Інститутом судово-технічних експертиз СБ України та Київським науково-дослідним інститутом судових експертиз, встановлено, що на серверному обладнанні, яке було поставлене комерційною структурою, відсутнє будь-яке програмне забезпечення, яке б свідчило про впровадження єдиної централізованої системи обліку.

Крім того, встановлено, що про невиконання підприємством своїх зобов’язань було достеменно відомо керівництву ДДАІ, однак, незважаючи на це, посадовець затвердив акт виконаних робі, що й стало підставою для проведення розрахунків з приватним підприємством.

В рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за вказаним фактом, екс-керівнику Департаменту Державтоінспекції вручено повідомлення про підозру у вчиненні службового підроблення (ч. 2 ст. 366 КК України) та зловживанні службовим становищем (ч. 3  ст. 364 КК України).

Досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ прокуратури Києва, триває.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.