Землі біля озера Вирлиця вартістю 414 млн гривень повернуті столичній громаді

prok riev new

 
За позовом столичної прокуратури Господарський суд м. Києва зобов’язав будівельну компанію повернути громаді земельні ділянки площею близько 26 га у Дарницькому районі, які були незаконно передані під комерційне будівництво. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі прокуратури Києва.


Встановлено, що у 2005 році на підставі рішення Київради товариство з обмеженою відповідальністю отримало в оренду дві земельні ділянки на проспекті Бажана та вул. Ревуцького (в районі озера Вирлиця) для будівництва торгівельно-розважального та офісно-виставкового комплексу.

Проте, як встановила прокурорська перевірка, вказане рішення міської ради було прийнято без урахування інтересів громади та в порушення вимог земельного та містобудівного законодавства.

Так, земельні ділянки, вартість яких складає понад 414 млн гривень, були передані товариству без згоди попереднього користувача, а саме Головного управління транспорту та зв’язку міста Києва, яке планувало звести за цій території депо для поїздів столичного метрополітену.

Крім того, проект землеустрою, як виявилося, не отримував позитивного висновку природоохоронного органу та державної експертизи землевпорядної документації, як це передбачено законом.

Захищаючи інтереси територіальної громади столична прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати зазначене рішення Київради та визнати недійсними укладені на його підставі договори оренди.

Суд погодився з доводами прокуратури та задовольнив позов у повному обсязі.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.