Екологи знайшли на звалищі біля Либіді - гумові кулі, патрони та марлеві пов’язки

saga maydanu

 
Днями Дружина охорони природи м. Києва та Національний екологічний центр України виявили місце, куди звезена токсична сажа та перегорівши покришки з революційного Майдану. Цим місцем виявилась заповідна територія – пам’ятка природи місцевого значення «Історичне гирло річки Либідь».


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

На цю територію звезена величезна кількість залишків згорілих покришок з вулиці Грушевського, сміття та сніг. Багатотонна маса канцерогенної, надзвичайно шкідливої для здоров’я і довкілля сажі зсипана на березі річки Либідь і поступово бульдозерами згрібається до русла.

Забруднення території природно-заповідного фонду у таких масштабах є прямим порушенням ст.252 Кримінального кодексу України.

Під час повторного обстеження території звалища 12 березня, в супроводі знімальної групи Нового Каналу, екологи виявили, окрім сміття, і свідчення злочинів проти протестувальників, а саме - кулі, гільзи, та залишки гранат, які у великій кількості знаходяться у масі сажі та покришок.

Ми вважаємо, що слідство відносно забруднення пам’ятки природи має співпрацювати із слідством щодо подій на вулиці Грушевського, щоб вивезення сажі і покришок з берегів річки не стало втратою свідчень революційних подій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.