Екоінспектори не знайшли покришки з Майдану біля русла річки Либідь

zval shin

 

Державна екологічна інспекція у м. Києві не розгледіла на берегах Либіді сажу, покришки і сміття. Про це повідомив Національному екологічному центру України (НЕЦУ) перший заступник голови Держекоінспекції у м. Києві Є.М.Білоус у листі №2-101-08/20 від 27.03.2014, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі НЕЦУ.


«Державними інспекторами з охорони навколишнього п природного середовища м. Києва… в результаті обстеження території річки Либідь наявність несанкціонованого розміщення відходів не підтвердилось, залишки барикад та шин відсутні» - говориться в листі екоінспекції.

Як ми повідомляли, після «наведення порядку» на місці трагічних подій на вулиці Грушевського, комунальні служби Печерського району столиці вивезли токсичну сажу та залишки перегорілих покришок на так званий полігон тимчасового зберігання снігу. «Полігон» знаходиться на перехресні вулиць Кіквідзе та Саперно-Слобідської. Звозити туди сніг комунальникам доручає Розпорядження КМДА №1660 від 23.09.2013 «Про утримання доріг та тротуарів у місті Києві у зимовий період 2013-2014». Щороку аналогічним розпорядженням сніг з урядового кварталу вивозять сюди. Брудний сніг тане і стікає в русло річки Либідь, яка саме тут витікає з підземного колектора. Вся територія, де розміщено полігон, віднесена до природно-заповідного фонду. Екологи вбачають в таких діях комунальників – серйозне порушення 252 Кримінального кодексу України. Цього ж разу замість снігу виявилась велика кількість сажі та покришок, бруківки, гільз і залишків барикад. Проте вивезли все на звичне місце.

«Достатньо переглянути будь-яке фото або відео з берегів Либіді, щоб стало зрозуміло, на скільки неправдивим є лист Держекоінспекції, – коментує ситуацію заступник голови НЕЦУ Олексій Василюк. – Зміна влади, як бачимо, не привела до зміни стандартних методів роботи Держекоінспекції, а саме – надання неправдивої інформації та написання звітів про перевірки, не виходячи з кабінету. Сьогодні ми розраховуємо, що екологічна люстрація, якої ми вимагаємо від Мінприроди України, розпочнеться з повної заміни керівництва Держекоінспекції та її підрозділів».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.