Незаконний видобуток піску знищує рослинний та тваринний світ у заповідній зоні Голосіївського національного парку

karer pisok1

 
Біля села Ходосівка, на межі з містом Києвом та Голосіївським національним природним парком, невідомі відновили діяльність незаконного кар'єру з видобутку піску. На майданчику, що розташований впритул до заповідної зони національного парку, знову працює спецтехніка та невідомі особи, які фактично крадуть пісок з річки Сіверки та вивозять його на продаж.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

Через діяльність трьох земснарядів, які працюють в заплаві річки Сіверки, утворились глибокі порожнини, куди стікає річкова вода, замість рухатись руслом у природному напрямку. Через це у заповідній зоні Голосіївського національного парку висохли численні болота та струмки, гинуть вільшняки та червонокнижні орхідеї, зникла популяція рідкісних болотних черепах та бобрів.

karer pisok2

У суботу, 17 жовтня, на нелегальний кар`єр прибули представники громадськості та наряд поліції. На місці було затримано водія вантажівки із піском, що саме від'їжджала, але решта працівників нелегальної копальні встигли втекти.

Втім, реакція громадськості не сподобалась власникам нелегального кар`єру. Близько 15 години на майданчик, де працювала слідчо-оперативна група і практично не залишилось громадських активістів, прибули неідентифіковані особи — тітушки та чоловіки у камуфляжі, числом близько 35 осіб, які представились бійцями батальйону «Айдар» та намагались, застосовуючи погрози фізичної розправи, чинити тиск на громадських активістів і працівників МВС. І лише вчасне прибуття на майданчик решти активістів втримало ситуацію від фізичного насильства.

У той час, коли правоохоронці мляво та безрезультатно розслідують кримінальні провадження проти власників нелегальної копальні, останні не лише безкарно знищують частину національного парку, але й відгороджуються від громадськості власними бандитськими формуваннями.

Природоохоронці звертаються до працівників ЗМІ із закликом приділити особливу увагу цьому питанню.

karer pisok3

Фоторепортаж з місця події можна переглянути тут: https://www.facebook.com/oleksandr.sokolenko/posts/1631938543735782?pnref=story.

Олександр СОКОЛЕНКО



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.