Екологи виявили небезпеку в повітрі Оболонського району

obolon povitya

 
Останнім часом частішають випадки скарг місцевих мешканців Оболонського району на стан повітря. Зранку та ввечері стає особливо важко дихати, з’являється кашель, а в атмосфері наявний характерний запах хімічних речовин. У процесі дослідження причин забруднення стало відомо, що кілька промислових підприємств району працювали без відповідних дозволів на викиди в атмосферне повітря.


Зокрема, за інформацією Державної екологічної інспекції України, з 15 по 30 травня 2014 року проходила планова перевірка ПАТ «Оболонь», під час якої було встановлено, що підприємством не повністю враховані кількісні та якісні характеристики стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря та декілька стаціонарних джерел викидів не мають дозволу спеціально уповноваженого органу виконавчої влади, що є порушенням статей 10 та 11 Закону України «Про охорону атмсоферного повітря». За вказані порушення відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та видано припис про усунення виявленого порушення. Також в термін з 10 по 21 серпня 2015 року була запланована ще одна перевірка ПАТ «Оболонь», до якої державних інспекторів з охорони навколишнього природного середовища допущено не було. Матеріали передані до правоохоронних органів.

На території ТОВ «Завод Євроформат» планова перевірка Державною екологічною інспекцією у м. Київ здійснювалась з 12 по 27 вересня 2013 року, під час якої було встановлено, що підприємства також не має дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не здійснює перевірки газоочисних установок на відповідність фактичним параметрам роботи проектним показникам, не розроблені і не зареєстровані в установленому порядку паспорти установок очистки газу. Підприємство сплатило штраф на суму 22808 грн, а також отримало припис про усунення виявленого порушення.

Під час перевірки з 11 по 21 березня 2013 року на ТОВ «Торгівельний будинок «Амстор» було встановлено, що на підприємстві відсутній дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Під час перевірки у січні 2014 року дозвіл вже отримано було, а збитки, нанесені під час роботи без дозволу? становили 52585 грн. Матеріали передані у правоохоронні органи.

ПрАТ «Чинбар» планова перевірка Державною екологічною інспекцією здійснювалась з 14 по 23 березня 2014 року. Під час перевірки було встановлено, що підприємство працює без дозволу на викиди, через що відповідальну особу притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу та видано припис. Наразі у ПрАТ «Чинбар» вже наявний дозвіл терміном дії до 25.03.2019 року.

ЕПЛ продовжує дослідження можливих причин забруднення атмосферного повітря Оболонського району. Імовірно, не тільки бездозвільна робота промислових підприємств на це впливає. Навіть станом на сьогодні, 20 січня 2016 року, коли у вищезазначених об’єктів дозволи вже є, у повітрі фіксуються перевищення гранично допустимих концентрацій шкідливих газів. Зокрема, на Оболонському проспекті зареєстроване перевищення середньодобової ГДК по діоксиду азоту – в 2,5 рази, та по формальдегіду – в 2,7 разів.

Підготувала Катерина Норенко, еколог ЕПЛ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.