Мешканці Биківні проти забудови лісу

26bikivnya

 
Редакція «Конфліктів і законів» отримала лист активістів селища Биківня, в якому мешканці звертаються до президента з проханням зупинити протиправну забудову історичної місцини Київщини. Наводимо повний текст звернення, сподіваючись, що керівництво столиці і країни не залишать це звернення поза увагою:


«Надсилаємо звернення активістів с. Биківня, що на західній околиці Києва, до Вас, шановні журналісти.

Шановні пані та панове!

Я, як один з мешканців с. Бикiвня в м. Києвi i один з пiдписантiв цього Вiдкритого листа до Президента України, хочу звернути Вашу увагу на наступне.

Історія із забудовою с. Бикiвня вбачається досить характерною для м. Києва. Київське чиновництво вчергове продало інтереси киян грошовому мішку – інвестору. Знайшли поблизу метро «Лісова» клапоть гарного соснового багаторічного Биківнянського лісу i спільно вирішили його забудувати. Для інвестора, у якого за визначенням замість совісті i честі зелена капуста, все просто. Бізнес є бізнес. Для чиновництва – свіжа копійчина у сім’ю. Для киян… Ну був ліс та й нема. А Троєщина № 2 натомість буде. Живуть же ж люди на Троєщинi i ви, бикiвняни, живіть.

Саме це видається київським міським головою Кличком В.В. та його керівником апарату Бондаренком В.В. за найщиріші мрії бикiвнян та корiннi інтереси киян. «Ощаслiвлюватєлi» новоявлені знайшлися! До слова. Хіба мало квартир у Києві продається? За відомостями київських ріелторів лише нових 35 тисяч! А всього 55 тис. Кому не досить? Може, краще доступнішими їх зробити, дешевшими, цільовими для АТОвцiв, афганців, паралiмпiйцiв наприклад. Але ж це запрягатись треба, від «свіжої копійчини у сім’ю» відмовлятись. А ліс рубати легше i простіше!

Тепер щодо Бикiвнянського лісу під роздачу. Цей ліс свого часу у немалiй частинi саджений на суботниках руками батьків i дідів сьогоднішніх биківнян. Яке вказанi суб’єкти мають право ним розпоряджатись? Лише тому, що за Кличка В.В. проголосувала більшість киян? Бикiвняни у бiльшостi проголосували за Б. Березу. От тепер бачу, отримуємо за це по повнiй. Хотiлося б нагадати, що київський мiський голова є головою ВСIХ киян, навiть тих, хто i на дух його не переносить! Така у нього посада.

А достукатись до совiстi київських чиновникив, здорового глузду просто неможливо. Чи не має по що достукуватись? Кiлькiсть направлених з листопада минулого року звернень до київських керiвникiв перевищила сотню. У них ми лише вимагаємо: НЕ ЛIЗЬТЕ В ЛIС! РОБIТЬ ВСЕ ПО ЗАКОНУ! Проте ганебний проект «Троєщина замiсть Бикiвнянського лiсу» лише набирає i набирає обертів. Громаду Бикiвнi київська влада ламає через колiно, не гребуючи навiть найганебнішими засобами: пiдтасовками, брехнею i манiпуляцiями. За це

Слава! слава!
Хортам, і гончим, і псарям,
І нашим батюшкам-царям Слава!

Звертались ми i до Президента, адміністрація якого пересилає нашi звернення до КМДА, тобто до того самого Кличка i Бондаренка. Вважаю таке вiдношення Президента України знущанням над громадою. Ганьбою i плямою чорною на його авторитетi. Тому i з’явився цей Вiдкритий лист.

Наше сьогодення дає достатньо прикладів, коли громада чи суспільство чи його активна частина може вiдстояти своє право. На жаль найбiльш ефективно пiдпаленими шинами, розтрощеними парканами, у сутичках з нацполiцiєю чи тітушками найманими, перекриттям дорiг, блокадами чи зупиненими вантажiвками. Такий шлях вирішення проблем не можна вiтати. Навпаки. Він все більше i більше розвалює державу, розбещує суспільство, робить головним інструментом спілкування з владою не Закон, а силу. Формує враження, що зараз лише сила, а не Закон, дає можливість вiдчути себе по вiдношенню до влади не безсловесним слухняним стадом-бидлом, а ГРОМАДЯНАМИ! А ЦЕ НЕПРАВИЛЬНО!

Надiя вмирає останньою. Наша надiя на Закон, порядок i справедливість у нашiй країнi ще не вмерла. Тому цей Вiдкритий лист до Президента П. Порошенка і з’явився. Яке буде його рішення - таке i буде.

МИ НЕ САМI. МИ НЕ ЗДАМОСЯ! Не дiждуться!

І вам слава, сині гори,
Кригою окуті.
І вам, лицарі великі,
Богом не забуті.
Борітеся — поборете!
Вам бог помагає!
За вас правда, за вас слава
І воля святая!

I. Матусевич, підпис №21


26bikivnya1

26bikivnya2

26bikivnya3



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.