​Поліція повернула батькам 12-річних дівчаток з Києва, які вчора зникли після школи

Нагадаємо: 10 квітня 2018 року у Києві вони самовільно залишили навчальний заклад та перестали виходити на зв'язок. Більше двох діб дівчат шукали співробітники столичного гарнізону поліції. Водночас, до пошуків неповнолітніх активно долучилися небайдужі громадяни, які за орієнтуваннями в ЗМІ намагалися знайти «мандрівниць», повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Сьогодні схожих за описом дівчат побачили у селищі Баришівка Київської області: вони спіймали попутку та сіли у машину. Місцевий житель, який впізнав дівчаток із сюжету на телебаченні, запам'ятав номерні знаки автомобіля і повідомив про це поліцейським.

Автопатрулі баришівської поліції відразу вирушили на місце і перекрили трасу по маршруту слідування вказаної в орієнтуванні автівки. А невдовзі їхні колеги на КП «Березань» зупинили машину із київськими школярками.

Дівчат доправили до місцевого відділку поліції. За ними вирушили працівники ювенальної превенції Дарницького управління столиці та батьки.

«Встановлено, що самостійну подорож в інше місто вони планували заздалегідь з метою привернення до себе уваги з боку дорослих та у пошуках пригод. Мобільними телефонами весь цей час школярки не користувалися. З дівчатками все добре, протиправних дій відносно них не вчиняли. Наразі з ними спілкуються психологи, аби з'ясувати справжні мотиви такого вчинку», - розповіла начальник відділу ювенальної превенції ГУНП у м. Києві Оксана Поплавська.

У подальшому з дітьми працюватимуть «дитячі» поліцейські. Вони розкажуть їм про небезпечні ситуації, в які можуть потрапити неповнолітні без нагляду батьків.

Фото прес-служби Нацполіції Києва



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.