​На Київському залізничному вокзалі поліцейські затримали молодика з гранатою

Правоохоронці затримали юнака, у якого серед особистих речей у сумці знаходилася граната із запалом. Виявити небезпечну знахідку допомогли спецприлади на пункті догляду пасажирів. Фігуранту загрожує до семи років позбавлення волі, повідомляє прес-служба Нацполіції Києва.


Учора, 1 серпня, при проведенні контролю громадян на столичному вокзальному комплексі, спеціалісти з безпеки Укрзалізниці за допомогою рентгено-телевізійних інтроскопів виявили у сумці одного з громадян предмет, схожий на гранату Ф-1 із запалом. На місце події негайно прибули поліцейські сектору превенції відділу поліції на станціях залізничного транспорту столичного главку, слідчі та вибухотехніки, які роззброїли чоловіка.

Власником небезпечної знахідки виявився уродженець Запорізької області, 1988 року народження. Вилучений боєприпас направлено на проведення експертизи. Фігуранта затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами слідчі проводять досудове розслідування за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до семи років позбавлення волі.

У прес-службі зазначають, що з 8 червня поточного року за ініціативи Укрзалізниці та правоохоронців на Центральному залізничному вокзалі міста Києва запрацювали комплексні пункти догляду громадян. Вони передбачають металошукачі та рентгено-телевізійні інтроскопи. Поліція та працівники Укрзалізниці постійно співпрацюють заради безпеки громадян.

У Нацполіції Києва також зазначають, що у разі, якщо Ви маєте інформацію щодо зберігання нелегальної зброї або боєприпасів іншими особами, Ви маєте можливість анонімно повідомити про це на лінію «102».

Фото kyiv.npu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.