​Трамп ані словом не згадав росію та СРСР в указі про День падіння Берлінського муру

Президент США Дональд Трамп проголосив 9-те листопада 2017-го року Всесвітнім днем свободи на честь 28-ї річниці падіння Берлінського муру та об’єднання Німеччини. Про це йдеться у повідомленні на сайті Білого дому, передає «Голос Америки».


Оприлюднення заяви співпало із візитом президента США до комуністичного Китаю, де він, серед іншого, говорив про ситуацію на Корейському півострові, висловивши підтримку уряду Південної Кореї на тлі загрози з боку КНДР.

«Ми вшановуємо сміливість усіх людей, які наполягають на кращому майбутньому для себе, своїх родин та своєї країни. У той же час ми замислюємося над становищем свободи у світі сьогодні та тих, хто приніс найвищу жертву, захищаючи її», - говориться у документі.

Заява також відзначає, що навіть сьогодні, «у час безпрецедентної свободи», тероризм та екстремізм довкола світу несуть загрозу.

«Тріумф свободи, миру та безпеки над репресивним тоталітаризмом залежить від нашої здатності працювати разом з нашими друзями та союзниками. Коли нації працюють разом, ми маємо свободи і ми захистимо її прогрес та стабільність у світі», - йдеться у документі.

Заява також відзначає, що США лишаються відданими просуванню свободи у світі всупереч силам репресій та радикалізму.

«Ми надалі чітко заявляємо, що режими, які здійснюють утиски, мають довіряти своїм громадянам та надати їм свободу, на яку ті заслуговують», - відзначає документ.

Водночас заява жодним словом не згадує ані СРСР, який відіграв провідну роль у зведенні Берлінського муру, ані Росію та її нинішні агресивні дії.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.