​Екс-помічник Трампа готовий співпрацювати зі слідством Мюллера у справі зв’язків з росією

Очікується, що Рік Ґейтс, колишній радник американської президентської кампанії Дональда Трампа в 2016 році, уже в п’ятницю визнає себе винним у розслідуванні спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо росії, повідомляють New York Times і ABC News, посилаючись на осіб, знайомих із цією справою, пише «Голос Америки».


Очікувана заява Ґейтса є ознакою того, що він, ймовірно, співпрацюватиме у розслідуванні Мюллера з приводу того, чи кампанія Трампа була в змові з росією у втручанні у вибори з боку москви.

Спеціальний прокурор Роберт Мюллер, який розслідує, чи кампанія Трампа діяла в змові з можливим втручанням москви, висунув обвинувачення Ґейтсу та колишньому менеджеру кампанії Трампа Полу Манафорту, серед яких – обвинувачення у змові для відмивання грошей та в нерозкритті лобістської роботи для проросійської політичної партії в Україні.

У четвер Мюллер подав нові кримінальні звинувачення проти колишніх помічників Трампа, Ґейтса та Пола Манафорта, підсилюючи тиск у юридичній битві, яка розпочалася минулого року.

Визнання вини Ґейтсом могло б посилити тиск на його колишнього ділового партнера Манафорта, який підтримує свою невинуватість і готується до судового розгляду, очікуючи також угоди, в рамках якої в обмін на обіцянку співпрацювати з розслідуванням можна отримати пом’якшений вирок.

Ґейтс, давній протеже Манафорта, активно включився у кампанію з посилення іміджу та статків віктора януковича. Ця робота дала 17 мільйонів доларів США для лобіювальної фірми Манафорта в період з 2012 по 2014 рік. Ці платежі не були розголошені до останнього року, поки розслідування Мюллера їхнього бізнесу не почало розвиватися.

Рік Ґейтс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.