​Сенатори США тиснуть на банки, які ведуть справи з російськими олігархами, наближеними до путіна

«Американські сенатори закликали найбільші фінансові установи світу розкрити їх можливі зв'язки з багатими росіянами, що входять в найближче оточення російського президента володимира путіна. Двоє сенаторів-демократів, Джін Шагін і Шелдон Вайтгаус, відправили банкам лист в надії посилити тиск не тільки на фігурантів так званої «кремлівської доповіді», складеної Міністерством фінансів США, але і на самі фінансові установи, щоб вони більш ретельно відбирали, з ким вести справи, в той час як Вашингтон запроваджує санкції проти москви», - повідомляє «Голос Америки» з посиланням на інформаційне агентство Reuters.


Лист відправили трьом великим американським банкам - Bank of America, JPMorgan Chase і Citibank, - а також європейським Barclays, Deutsche Bank, UBS, HSBC і Credit Suisse.

«У рамках масштабного законопроекту про санкції, що президент Дональд Трамп підписав в серпні минулого року, Конгрес зобов'язав Мінфін скласти список пов'язаних з урядом багатих росіян - «олігархів», щодо яких пізніше можуть бути запроваджені візові та фінансові санкції.

«З огляду на їх багатство і зв'язки з російською державою, чимало олігархів або володіють значним політичним впливом, або схильні до цього», - заявили в своєму листі сенатори, зазначивши також, що олігархи використовують своє багатство, щоб захистити державу від санкцій.

Автори листа запитують банки, чи проводили вони протягом п'яти років перевірки з метою з'ясувати, чи є у них рахунки, що належать будь-кому з фігурантів списку санкцій від 29 січня.

У разі позитивної відповіді їх просять надати інформацію про результати таких перевірок. Якщо перевірки не проводилися, автори листа просять уточнити, які заходи були вжиті для виявлення контактів між банком і фігурантами списку», - пише видання.

«Офіційний представник JPMorgan Chase відповів, що компанія отримала листа і вивчає його. Представник Barclays від коментарів відмовився. З іншими банками зв'язатися поки що не вдалося.

Якщо банки відмовлять надати потрібну інформацію, сенатори планують застосувати більш рішучі заходи, в тому числі розпочати урядове розслідування», - йдеться у повідомленні.

Сенатори Шелдон Вайтгаус і Джін Шагін. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.