​Затвердження висуванця Трампа на посаді верховного судді офіційно скасоване - через домагання

Звинувачення в сексуальних домаганнях можуть зруйнувати затвердження кандидатури Бретта Кевано на посаду судді Верховного суду США. Голосування сенатського комітету за призначення Кевано на посаду, яке мало відбутись в четвер, тепер офіційно скасоване, повідомляє «Голос Америки».


Чи затвердять Кевано на посаду, залежатиме від нових слухань, які попередньо заплановані на понеділок. Очікується, що на слуханнях виступить Кевано та професор з Каліфорнії Блейзі Форд, яка заявляє, що Кевано, в стані алкогольного сп'яніння, фізично та сексуально нападав на неї, коли вони навчались в старшій школі. Кевано заперечує звинувачення.

Наразі невідомо, чи відбудуться слухання в понеділок. Жінка, яка висунула звинувачення проти Кевано, заявляє, що перед тим, як вона візьме участь у слуханнях, вона б хотіла, щоб ФБР провело розслідування її заяв. Про це йдеться у листі юриста пані Форд до Юридичного комітету Сенату США, який проводить слухання.

«Повноцінне розслідування правоохоронними органами забезпечить позапартійну оцінку основних фактів та даних свідків цієї справи і те, що комітет повністю поінформований перед проведенням слухань, або прийняттям рішення», - написали юристи.

Голова юридичного комітету Сенату США республіканець Чак Ґресслі виступив проти перенесення слухань. «Свідчення проф. Форд стосуватимуться її знання і спогадів про події. Дії ФБР, або іншого слідчого, не матимуть впливу на те, що проф. Форд повідомить Комітету, тому причин для зволікань немає», - заявив сенатор.

Перед висуненням цих звинувачень аналітики не передбачали проблем у затвердженні консерватора Кевано на посаду судді, повідомляє Reuters. Суддя Верховного суду США обіймає посаду пожиттєво.

У вівторок президент Трамп висловив підтримку кандидатурі Кевано. «Я дуже йому співчуваю, чесно кажучи, - сказав Трамп під час прес-конференції. – Він на це не заслуговує». «Сподіваюсь, що жінка виступить про свою сторону справи. Він розповість свою перед представниками Сенату США. І вони проголосують», - додав Трамп.

Форд навела свої звинувачення в листі, надісланому до сенатора від Демократичної партії Даяни Файнстайн. Файнстайн закликала Комітет відкласти слухання. «Відповідне розслідування має бути завершене, свідки допитані, докази вивчені і всі сторони заслухані. Лише тоді Голова має призначити слухання», - йдеться в заяві Файнстайн.

Ліза Бенкс, адвокат Форд, заявила CNN, що її клієнт отримує «листи ненависті, потерпає від залякувань та погроз її життю».

Один сенатор Демократичної партії Річард Блументаль сказав, що Кевано має зняти свою кандидатуру. «Я вірю проф. Форд. У цьому випадку, я вірю тому, хто пережив це, - заявив Блументаль. – Вона виявила хоробрість та мужність, знаючи, що може стати об'єктом недружньої перевірки», - наголосив він.

Бретт Кевано. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.