​Негативні оцінки Трампа британським послом можуть зашкодити відносинам між Лондоном і Вашингтоном

Президент Дональд Трамп розкритикував посла Великої Британії у Вашингтоні після того, як британська газета опублікувала дипломатичні звіти з негативними оцінками Трампа особисто та його адміністрації у Білому домі, повідомляє «Голос Америки».


Лондон тим часом проводить урядове розслідування, щоб з’ясувати, хто передав газеті Mail on Sunday електронні листи британського посла Кіма Даррока.

Британські урядовці засудили злив інформації, яка була призначена для вузького кола осіб, але не заперечили, що ті документи справжні.

У тих депешах посол, описуючи адміністрацію Трампа, застосував слова «некомпетентність», «недолугість», «дисфункціональність», «непрофесійність» та «хаотичність».

«Я б сказав, що посол недобре послужив Великій Британії», - сказав Дональд Трамп журналістам у неділю.

Президент додав: «Ми не дуже великі прихильники того чоловіка… Я можу дещо сказати про нього, але не буду».

Британський міністр закордонних справ Джеремі Гант підкреслив, що у тих звітах посол висловлював особисті думки, а не погляди уряду Великої Британії.

Злив інформації, який може погіршити атмосферу відносин між Білим домом та Давнінґ стріт 10, з’явився у складний для Лондона період.

Готуючись до виходу з Європейського Союзу, Велика Британія дуже сподівається швидко укласти зі США вигідну двосторонню угоду про вільну торгівлю.

Урядова Консервативна партія до кінця цього місяця обере собі нового лідера, який стане прем’єр-міністром замість Терези Мей.

Коментатори у Лондоні припускають, що злив дипломатичного листування газеті може бути ознакою гострої боротьби за престижну і впливову посаду посла Великої Британії у Вашингтоні, а також свідчити про протистояння між колами «брекзитерів» і прихильників Євросоюзу.

Опоненти закидають Дарроку, що він, пропрацювавши раніше багато років у Брюсселі, надто прихильно дивиться на Європу.

Лідер ультраправої «Партії Брекзиту» Найджел Фараж, близький приятель Дональда Трампа, заявив, що Кім Даррок повинен втратити роботу якнайшвидше.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.