​Американський експерт запитує: Чи здає Трамп Україну кремлівським акулам?

Кремль використовує відсутність керівництва із закордонних справ у Вашингтоні, щоб швидко сприяти просуванню своїх інтересів на фронті на сході України. Якщо Вашингтон не прокинеться, росія може дуже змінити ситуацію на місцях, – пише американський експерт Андерс Аслунд у статті під заголовком «Чи здає Трамп Україну кремлівським акулам?», опублікованій у виданні The Hill, повідомляє «Голос Америки».


У листопаді кремлівське керівництво гучно святкувало перемогу Дональда Трампа на президентських виборах, а чільний кремлівський пропагандист Дмитро Кисельов заявив: «Ми, росіяни, вітаємо один одного з нагоди нашої перемоги в Сполучених Штатах».

Тим часом, з окупованої території Донеччини росіяни посилили артилерійський обстріл. Насправді, росіяни ніколи не дотримувалися режиму припинення вогню, проголошеного в Мінських угодах 2014 і 2015 років. Щодня в результаті обстрілів гинуть щонайменше два українські військовослужбовці.

Два тижні пізніше на влаштований у Вашингтоні Молитовний сніданок прибула група українських законодавців переважно з невеликої прокремлівської партії, але у Верховній Раді з’явилися «мирні плани», яких спільним елементом є здача України москві. Одним із них є «план» Андрія Артеменка з Радикальної партії. Проте, замість підтримки – його усунули з партії, а генеральний прокурор розпочав проти нього розслідування.

Увагу звертають тісні зв’язки Артеменка з оточенням Дональда Трампа, пише Андерс Аслунд. Найближчим посередником був приватний адвокат нового президента Майкл Коен і його брат Браян. Обидва вони одружені з українками. Ще одним посередником, про якого пише газета The New York Times, є засуджений представник кримінальної злочинності Фелікс Сатер. Артеменко заявив, що на запрошення пропутінського конгресмена Дейни Рорабакера він зустрівся в нью-йорксьому готелі з колишнім радником з національної безпеки генералом Майклом Флінном. Ці події – вважає Андерс Аслунд – вказують, як глибоко середовище Трампа просякнуте прихильниками росії.

З приходом до влади у Вашингтоні нового президента змінилася також ситуація на сході України. Кремлівський керівник визнав «паспорти сепаратистських республік», запроваджено російський рубль як єдину валюту, врешті – заблоковано весь залізничний рух з окупованою територією.

Місцеві проросійські ватажки конфіскували приблизно 40 важливих підприємств, більшість яких належала Рінату Ахметову, який кінець-кінцем опинився в українському таборі. Сепаратистський лідер Захарченко заявив, що ці підприємства стануть власністю улюбленця януковича – олігарха Сергія Курченка. І що робить американський уряд у цій ситуації? Нічого – пише Андерс Аслунд. Лише посольство у Києві висловило протест.

На підтримку України виступає лише група американських законодавців з обох партій.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.