​Верховний суд США відмовився зупинити будівництво стіни на кордоні з Мексикою - у штабі Трампа заявили про перемогу

Верховний суд США відхилив позов двох громадських організацій, які домагалися скасування будівництва захисної стіни вздовж кордону з Мексикою, яку обіцяв побудувати президент Дональд Трамп.


Суд п'ятьма голосами проти чотирьох відхилив вимогу двох громадських організацій - Sierra Club і Коаліції південних прикордонних міст. Вони вимагали, щоб до закінчення судових розглядів будівництво стіни було призупинено, а справа вважалася спірною. Голосування пройшло за «ідеологічною лінією»: п'ять суддів-консерваторів проти чотирьох суддів-лібералів, повідомляє «Голос Америки».

Рішення Верховного суду із захватом зустріли у колі прихильників президента США.

«Збудуй цю стіну», - твітує відоме гасло виборчої кампанії Трампа 2016-го року Кімберлі Гілфойл, радниця кампанії Трампа.

«Велика перемога у Верховному суді сьогодні! Спроба лівих зірвати будівництво стін на кордоні провалилась», - пише Ендрю Кларк з виборчої кампанії Трампа.

«Перемога у правовому полі», - твітує оглядач каналу Fox News, прихильник Трампа, Лу Доббс.

Перемогою президента називають рішення і численні ЗМІ.

Між тим, у громадській організації Sierra Club, чия вимога розглядалась Верховним судом, заявили, що їх організація «ніколи не припинить боротись проти цього провального проекту».

У впливовій громадській організації «Американський союз захисту громадянських прав» заявили, що рішення Верховного суду не є вирішальним для майбутнього стіни і організація буде добиватись «усунення кожної милі цієї незаконної стіни».

«Боротьба триває. Адміністрація визнала, що стіна може бути розібрана, якщо ми зрештою переможемо, і ми примусимо їх відповісти за їхні слова та будемо добиватись усунення кожної милі цієї незаконної стіни. Кожен суд нижчої інстанції, який розглядав це питання, постановив, що прикордонна стіна Трампа була протизаконною, і тимчасове рішення Верховного суду не вирішує цю справу. Ми незабаром знову постанемо перед Верховним судом, щоб зупинити ксенофобську прикордонну стіну Трампа назавжди», - твітує організація.

У липні минулого року суд схвалив виділення коштів на будівництво стіни, задовольнивши екстрений запит адміністрації Трампа. Після цього адміністрація направляла кошти на будівництво загород, доріг і освітлення вздовж кордону, які вважаються коридорами контрабанди наркотиків, йдеться в судових документах.

Нині будівництво стіни фінансується за рахунок 2,5 млрд доларів, виділених Конгресом Пентагону на інші програми.

Трамп наполягає, що метою зведення стіни на кордоні із Мексикою є перешкоджання трафіку наркотиків, нелегальній міграції тощо. Критики проекту будівництва стіни заявляють, що вона неефективна, а ідея її зведення буцімто мотивована упередженням щодо мексиканців та ін.

«Стіна будується і падає кількість незаконних перетинів кордону. Минулого тижня ми побудували понад 10 миль стіни на південному кордоні. Тепер маємо 256 миль нової стіни і до кінця серпня маємо отримати 300 миль!» - твітував президент США у липні.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.