​Трамп і Байден звинуватили один одного у нездатності виконувати президентські обов’язки

Президент США Дональд Трамп і його суперник на виборах, колишній віце-президент Джо Байден, у четвер звинуватили один одного у професійній непридатності до роботи на посаді президента США.


74-річний Трамп охарактеризував свого 78-річного опонента як «виснаженого» і «слабкого» і заявив, що у нього є питання до психічного стану Байдена, повідомляє «Голос Америки».

Виступаючи на передвиборному мітингу в штаті Вісконсін, за 47 днів до виборів, президент додав, що Байден «не знає, чи живий він» насправді.

Байден, який виступав вчора на зустрічі з виборцями в Пенсільванії, розкритикував Трампа як «повністю ірраціональну» людину через його ставлення до пандемії коронавірусу і заклики президента до американців не слідувати порадам урядових експертів у галузі охорони здоров'я.

«Потрібно бути відвертим з американським народом - говорити правду», - сказав Байден, зажадавши, щоб нинішній президент пішов у відставку.

За словами Байдена, якби Трамп почав діяти раніше, він міг би врятувати тисячі життів американців, які померли від коронавірусу.

«Він знав про це і нічого не зробив, - сказав Байден, - Це - щось на зразок злочину».

«Я займаюся (політикою) довгий час. Я ніколи, ніколи не думав, що побачу таку абсолютно безвідповідальну адміністрацію», - сказав Байден.

У той час як Байден виступав на заході, який був організований і транслювався каналом CNN у прямому ефірі зі стоянки бейсбольного стадіону у Мусік, штат Пенсільванія, Трамп піднявся на подіум в аеропорту у Мосіна, штат Вісконсін, на тлі президентського борту.

І Пенсільванія, і Вісконсін є штатами, від результатів голосування в яких багато в чому залежать результати виборів 3 листопада.

Проведені у Пенсільванії опитування показують, що Трамп поступово скорочує розрив з Байденом, який, як і раніше, випереджає президента приблизно на 4 відсотки.

У Вісконсіні, згідно з останніми опитуваннями, Байден випереджає Трампа майже на 7 пунктів.

Трамп, звертаючись до приблизно тисячі чоловік, швидко звернув увагу на зустріч Байдена з виборцями, яка збіглась з його мітингом, що змусило людей, які цікавляться політикою, «розриватися» між двома одночасними трансляціями.

«Він (Байден) сьогодні ввечері відповідає на зручні запитання від (телевізійного ведучого) Андерсона Купера, - сказав президент, - Вони не задають мені подібних питань».

Під час мітингу, який тривав півтори години, Трамп у негативному ключі відгукнувся про колишнього віце-президента і про сенатора Камалу Гарріс, яка разом з Байденом балотується на майбутніх виборах.

«Зачекайте, поки ви не побачите, що (віце-президент) Майк Пенс зробить з нею (Харріс) під час дебатів», - припустив Трамп.

Планується, що Пенс і Харріс зустрінуться на дебатах кандидатів у віце-президенти, які пройдуть в Солт-Лейк-Сіті 7 жовтня.

Перед листопадовими виборами Трамп і Байден тричі зустрінуться особисто. Їхні перші дебати відбудуться 29 вересня в Клівленді, штат Огайо.

«Я повернувся, поговорив про це і подивився не тільки на те, що він сказав, але і переконався, що можу коротко сказати, що я збираюся робити і чого робити не збираюся», - сказав Байден про свою підготовку до дебатів.

Байден заявив, що його штаб поки не надав йому «спаринг-партнера», який буде виконувати роль Трампа під час підготовки до дебатів.

«Є пара людей, які задають мені питання так, ніби вони були президентом Трампом, - сказав колишній віце-президент, - Але я з нетерпінням чекаю цих (дебатів)».

Раніше цього тижня Трамп, відповідаючи на питання про підготовку до дебатів, сказав, що він дотримується свого звичайного розпорядку, «просто виконуючи свою роботу».

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.