​У США Колегія вибірників остаточно голосує за нового президента

У понеділок 14 грудня Колегія вибірників США остаточно голосує за президента та віце-президента Сполучених Штатів. Згідно з Конституцією США, саме вибірники у кожному штаті визначають, хто очолить країну - але зазвичай вони голосують так само, як проголосували у їхньому штаті, таким чином офіційно реалізуючи волю громадян. Очікується, що більшість із 538 вибірників проголосує за Джо Байдена, повідомляє «Голос Америки».


Напередодні президент Трамп подав десятки судових позовів у семи штатах, де він зазнав поразки – в Аризоні, Пенсильванії, Джорджії, Мічигані, Вісконсині, Міннесоті та Неваді. Утім, майже усі позови він програв. Крім цього, Верховний суд США відхилив позов Техасу щодо визнання недійсними результатів у чотирьох інших американських штатах.

Вибірники у декількох із штатів, де команда Дональда Трампа намагалась змінити результати голосування (зокрема, у Джорджії та Пенсильванії) уже віддали свої голоси за Джо Байдена.

Протягом понад місяця оскарження результатів вибірники та чиновники у деяких штатах отримували погрози від прихильників Дональда Трампа. Так, через це вибірникам у Вісконсині була надана спеціальна охорона в день голосування, повідомляє CNN. А чиновники-республіканці з Джорджії заявляли, що це шкодить їхній роботі та проведенню чесного виборчого процесу.

Наступною важливою датою у виборчому процесі США буде 6 січня. Тоді Конгрес Сполучених Штатів має зібратись на спеціальну сесію і формально прийняти та порахувати голоси Колегії вибірників.

Експерти вважають, що вибори 2020 року ще раз продемонстрували вразливість виборчої системи в США. «Лише час покаже, чи результатом цих виборів стане оновлення цілісності нашої виборчої системи, чи розуміння того, наскільки крихкою є наша виборча система і наскільки ми наблизились до справді небезпечного результату», - прокоментував «Голосу Америки» професор Чиказького університету Азіз Нук.

Президент Дональд Трамп досі не визнає результатів виборів у США і стверджує, не надаючи доказів, що вони були сфальсифіковані.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.