​Перемога Байдена може затягнутись - сенатор-республіканець заявив, що не підтримає електоральних голосів Колегії вибірників

Сенатор-республіканець Джош Гоулі у середу заявив, що збирається не підтримувати результати голосування Колегії вибірників під час підрахунку голосів у Конгресі 6 січня, повідомляє американське видання The Hill. Гоулі став першим сенатором з Республіканської партії, який підтримав зусилля консерваторів у Палаті представників. Його рішення означає, що у Палаті представників і Сенаті відбудуться дебати й голосування щодо результатів виборів, пише «Голос Америки».


«Я не можу проголосувати за затвердження результатів голосування Колегії вибірників, не звернувши увагу на той факт, що деякі штати, особливо Пенсильванія, не дотримуються власних законів про вибори», - йдеться у заяві Гоулі.

«Я також не можу голосувати за затвердження результатів, не вказавши на безпрецедентні зусилля мегакорпорацій, включно з Facebook і Twitter, втрутитись у ці вибори з наміром підтримати Джо Байдена. Конгрес повинен, як мінімум, розслідувати звинувачення у фальсифікації результатів голосування і вжити заходів, щоб забезпечити чесність наших виборів. Але поки що Конгрес не діє у цьому напрямку», - додав Гоулі.

У прес-службі сенатора поки не відповідають на запитання про те, у яких саме штатах він не підтримає вибір Колегії вибірників.

Між тим, позицію Гоулі розкритикували його колеги-демократи. Сенаторка Еймі Клобучар заявила, що рішення Гоулі пов'язане з його амбіціями балотуватися на президента у 2024 році.

«Ось як ти балотуєшся на президента з республіканського боку у 2024 році. Ти приєднуєшся до спроби заколоту. Демократія переможе. Як головний демократ у комітеті з правил, я це гарантую. Є двопартійна група законодавців, яка поставить країну на перше місце. Побачимось 6-го числа», - написала на своїй сторінці у Твіттер сенаторка Клобучар.

6-го січня обидві палати Конгресу зустрінуться, щоб порахувати і затвердити електоральні голоси Колегії вибірників. Це остаточний крок у процесі американських виборів президента.

Якщо буде озвучене заперечення, законодавці розділяться, щоб перед голосуванням обговорити це питання.

Як очікується, жодна з палат Конгресу не підтримає заперечення результатів голосування Колегії вибірників.

Представники Республіканської партії сподівалися уникнути суперечки. Раніше лідер республіканської більшості в Сенаті Мітч Макконнелл та інші провідні республіканці закликали своїх однопартійців не оскаржувати результати голосування Колегії вибірників.

Джош Гоулі. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.