​ФБР попереджає про потенційні загрози церемонії інавгурації Байдена від групи трамп-екстремістів

У США посилюються побоювання, що нещодавній штурм Капітолію екстремістами, які підтримують президента Дональда Трампа, може бути початком серії потенційно збройних і насильницьких протестів по всій країні напередодні інавгурації новообраного президента Джо Байдена, передає «Голос Америки».


ФБР повідомило «Голосу Америки», що воно вивчає дані, які вказують на те, що окремі люди або групи осіб, можливо, спробують спровокувати насильство або здійснити злочинні дії в зв'язку із планованою передачею влади.

«Хоча відповідно до нашої стандартної практики ми не коментуємо конкретні розвідувальні дані, ФБР підтримує наших партнерів - правоохоронні органи на рівні штатів, муніципалітетів і федеральному рівні», - заявило бюро.

«Ми зосереджуємо увагу не на мирних демонстрантах, а на тих, хто становить загрозу їхній безпеці у вигляді насильства і знищення майна», - продовжило відомство.

У бюлетені ФБР, який отримали першими телекомпанія ABC News і Yahoo News, містяться аналогічні попередження з приводу можливого насильства у столиці Вашингтоні і в усіх 50 штатах.

«ФБР отримало інформацію про виявлену збройну групу, яка має намір поїхати до Вашингтона 16 січня, - йдеться в бюлетені. - Вони попередили, що якщо Конгрес спробує усунути президента за допомогою 25-ї поправки до Конституції, відбудеться масштабне повстання».

Бюлетень також попереджає, що група закликає штурмувати будівлі федеральних установ, а також будівлі, які належать штатам і місцевим органам влади, якщо спроби відсторонити Трампа з посади до інавгурації 20 січня виявляться успішними.

Не коментуючи конкретні загрози, інші урядові відомства також вживають заходів задля зміцнення безпеки.

Міністерство внутрішньої безпеки США оголосило в понеділок, що доручило Секретній службі, яка займається охороною президента, почати операцію із гарантування безпеки процедури інавгурації вже в цю середу, за шість днів до раніше запланованого терміну.

Міністерство пояснило це «подіями останнього тижня і мінливою ситуацією».

Раніше у понеділок Національна гвардія США повідомила, що готова виділити до 15 тисяч військовослужбовців, щоб допомогти підтримати безпеку у зв'язку з інавгурацією 20-го січня.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.