​Американські ЗМІ дізналися, хто профінансував мітинг Трампа у Вашингтоні, після якого відбувся штурм Капітолію

Спадкоємиця американської мережі супермаркетів Publix пожертвувала близько 300 000 доларів на фінансування мітингу, який передував штурму Капітолію прихильниками екс-президента Дональда Трампа. Про це у суботу повідомляє видання Wall Street Journal, пише «Голос Америки».


Журнал повідомляє, що отримати кошти від Джулі Дженкінс Фанчеллі, великого донора виборчої кампанії Трампа-2020, допоміг відомий американський теоретик змов, крайній правий ведучий Алекс Джонс. Повідомляється, що гроші Фанчеллі склали левову частку майже 500 000 доларів, витрачених на мітинг, на якому виступив Трамп і закликав своїх прихильників «битися».

Понад 135 людей було заарештовано у зв'язку з нападом на Капітолій 6-го січня під час засідання Конгресу для засвідчення перемоги демократа Джо Байдена на листопадових виборах президента США. Загинуло п’ятеро людей, у тому числі офіцер поліції Капітолію.

За даними Wall Street Journal, Джонс пообіцяв понад 50 000 доларів для початкових витрат на проведення мітингу в обмін на право виступити в обраний ним самим час. Джонс, який оприлюднив дискредитовані теорії змови, приймав на своїх популярних радіо- та Інтернет-відео-шоу лідерів «Гордих хлопців» (Proud boys - англ.) та «Вірних присязі» (Oath Keepers - англ.), двох екстремістських груп, які були помітними під час заворушень.

Джонс та Фанчеллі не надали коментаря виданню. Мережа супермаркетів Publix оприлюднила заяву, у якій зазначила, що Фанчеллі не є співробітником мережі «і не бере участі в наших ділових операціях і не представляє компанію жодним чином. Ми не можемо коментувати дії місіс Фанчеллі».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.