​Трамп оголосив про нову команду адвокатів для процесу щодо імпічменту у Сенаті, які збираються «перевірити» конституцію США на міцність

Колишній президент США Дональд Трамп у неділю оголосив про нову команду адвокатів, яка захищатиме його на другому процесі імпічменту. Адвокат Девід Шон, частий телевізійний коментатор з правових питань, і Брюс Кастор, колишній окружний прокурор штату Пенсільванія, який свого часу зазнав критики за своє рішення не висувати проти актора Білла Косбі звинувачення у справі про сексуальні злочини, представлятимуть Трампа на судовому процесі в Сенаті, який розпочнеться наступного тижня, повідомляє «Голос Америки».


У заяві, переданій офісом Трампа, обидва адвокати заявили, що вони мають честь прийняти цю роботу.

«Міцність нашої Конституції ось-ось буде перевірена як ніколи в нашій історії. Вона міцна і витривала. Це документ, написаний для століть, і він знову і завжди торжествуватиме над партійністю», - сказав Кастор.

Очікувалось, що два відомих юриста зі штату Південна Кароліна, Бутч Баверс та Дебра Барб'є, очолять команду захисту Трампа. Утім, вони залишили справу через розбіжності щодо вибору стратегії захисту. Серед іншого, колишній президент Трамп наполягав на тому, щоб його юристи зосередились на звинуваченнях у фальсифікаціях виборців, повідомляють ЗМІ, посилаючись на людей, ознайомлених з цим питанням. Колишньому президентові висувається звинувачення у «підбурюванні до заколоту» у зв'язку зі штурмом Капітолію його прихильниками 6 січня.

Перед законодавцями Палати представників, які виконують обов'язки прокурорів у справі імпічменту, стоїть важке завдання - переконати щонайменше 17 республіканців проголосувати за імпічмент Трампа. Саме стільки було б потрібно для того, щоб двома третинами Сенату визнати Дональда Трампа винним, якщо припустити, що всі демократи підтримують імпічмент.

Кілька республіканців виступили проти процесу імпічменту, назвавши його неконституційним, оскільки Трамп вже не є президентом США.

Трамп - перший президент в історії США, проти якого процедуру імпічменту застосували двічі. Рік тому його виправдав Сенат за звинуваченням у зловживанні владою та перешкоджанні Конгресу.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.