​Байден у телефонній розмові з путіним закликав до деескалації ситуації на кордоні з Україною

Президент Сполучених Штатів Джо Байден провів телефонну розмову із російським главою володимиром путіним, де, серед іншого, наголосив на підтримці України.


«Президент Байден озвучив занепокоєння через раптове накопичення військ росії в окупованому Криму та на кордонах з Україною і закликав росію до деескалації напруги», - йдеться в повідомленні Білого дому, передає «Голос Америк».

Крім цього, Джо Байден запропонував провести найближчими місяцями саміт у третій країні, «щоб обговорити повний спектр питань, які стосуються США та росії».

Серед іншого, президенти обговорили діалог Сполучених Штатів та росії щодо контролю за озброєнням, зокрема, співпрацю в межах угоди START.

Білий дім також повідомив, що у розмові з путіним президент Байден «чітко заявив, що США рішуче діятимуть, аби захистити свої національні інтереси у відповідь на дії росії, як-от кібервтручання та втручання у вибори».

У Twitter-повідомленні адміністрації також наголошено, що Байден «висловив підтримку суверенітету та територіальній цілісності України».

Водночас кремль у своїй версії розмови не згадав про заклик Байдена до деескалації та про його слова підтримки України. Агресію росії проти України в прес-службі кремля назвали «внутрішньо-українською кризою».

«При обміні думками щодо внутрішньо-української кризи володимир путін виклав підходи до політичного врегулювання, що базуються на мінському «Комплексі заходів», - йдеться у повідомленні.

Раніше у вівторок на зустрічі у Брюсселі із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою державний секретар США Ентоні Блінкен запевнив у «непохитній підтримці» суверенітету та територіальної цілісності України з боку США. У відповідь Кулеба наголосив, що Україна сьогодні захищає не лише власні кордони, але кордони усього демократичного світу.

Напередодні Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ виступив з прямими вимогами до росії припинити стягування російських сил на сході України та в окупованому Криму, що він назвав «провокаціями».

«Упродовж останніх тижнів росія перемістила до Українських кордонів тисячні готові до боїв війська. Це найбільше зосередження російських військ з часів нелегальної анексії Криму 2014 року», - сказав генеральний секретар.

Він закликав росію «дотримуватися міжнародних зобов’язань» і заявив, що «НАТО стоїть поряд з Україною».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки произошло 121 боевое столкновение, противник нанес 4 ракетных удара, 37 авиационных ударов и 376 ударов дронами-камикадзе

детальніше

Опитування

Чи вважаєте Ви Зеленського легітимним президентом після завершення терміну перебування на посаді?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.