​Дієвий CROOK проти російської клептократії - невдовзі у США розглянуть законопроект про міжнародну корупцію

Наступного тижня Палата представників Конгресу США розгляне законопроект, спрямований проти російської клептократії. Про це голова підкомітету з питань Європи, енергетики, навколишнього середовища та кібербезпеки, конгресмен-демократ від Массачусетсу Білл Кітінг (Bill Keating) розповів «Голосу Америки».


Як заявив Кітінг, закон названий «закон CROOK» (Countering russian and Other Overseas Kleptocracy), тобто «Протидія російській та іншим закордонним клептократіям» дозволить виділяти кошти на протидію клептократії та об'єднувати для спільних дій посольства США, урядові та неурядові організації.

«Міжнародна корупція і клептократія дуже негативно впливають на демократичні країни, а країни з клептократичним керівництвом, як правило, авторитарні. Крім того, нам потрібно з цим боротися і в США: тут діють підставні компанії, які мають цілий апарат фінансових компаній та юристів. Тому адміністрація Байдена зробила боротьбу з міжнародною корупцією своїм пріоритетом. Президент випустив меморандум про це під час своєї поїздки до Європи і попросив колег по «Великій сімці» і партнерів в Євросоюзі об'єднати з ним зусилля у цій боротьбі», - заявив Кітінг.

У січні, представляючи законопроект, Кітінг заявив, що росія та інші авторитарні держави використовують «стратегічну корупцію», як головний інструмент шкідливого впливу, ведучи при цьому власні країни до банкрутства.

Раніше пов'язаний Сенатський законопроект підтримала міжнародна організація Transparency International.

«Ми вважаємо, що важливо розбудовувати здатність до швидкого розгортання американської підтримки анти-корупційних ініціатив в економіках, що розвиваються, які потерпають від підкупу з боку авторитарних урядів, у країнах-партнерах під час демократичних змін та під час інших періодів, які пропонують історичні нагоди та мають значні наслідки», - йдеться у заяві організації.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.