​У Держдепі США сподіваються, що судову реформу в Україні ще можна врятувати

Загрозу для судової реформи в Україні становить відмова Ради суддів висунути кандидатури українських суддів для участі в Етичній раді, органі, що перевірятиме на доброчесність кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя. Про це заявив речник Держдепу США Нед Прайс у четвер, повідомляє Голос Америки.


«У липні Україна ввела в дію історичний закон, що створює можливість справжньої реформи судочинства. Міжнародні партнери висунули кандидатури висококваліфікованих експертів, щоб підтримати поновлення роботи головного судового органу в Україні, Вищої ради правосуддя, згідно з законом, - заявив Прайс. - Те, що 13 вересня Рада суддів України відмовилась висунути кандидатури українських суддів для участі в процесі, загрожує зірвати обіцяну справжню судову реформу в Україні».

Прайс, однак, зазначив - ще є час врятувати ці зусилля. «Рада суддів може виконати свій обов'язок та закон і висунути кандидатури».

Прайс підкреслив важливість судової реформи для зміцнення верховенства права і залучення іноземних інвестицій.

США підтримують судову реформу в Україні, яка, за словами Прайса, дозволить «народу України довіряти власним судам та суддям, а Україні продовжувати рух на шляху до Євроатлантичної інтеграції. Судова реформа створить більше робочих місць і економічних можливостей, принесе справедливість та правосуддя».

Раніше забезпечити швидке висування експертів до складу Етичної ради ВРП закликали посли країн «Групи Семи».

16 вересня посли «Групи Семи» взяли участь у зустрічі, присвяченій судовій реформі, яку проводив Офісі президента України.

Під час зустрічі, повідомляє Офіс президента України, голова РСУ Богдан Моніч запевнив, що «Рада суддів України налаштована виконати цей закон, і ми це зробимо». Рада суддів продовжуватиме роботу над делегуванням кандидатів до Етичної ради. Водночас Богдан Моніч нагадав, що РСУ підготувала пропозиції щодо удосконалення процедури обрання членів Етичної ради.

Нед Прайс. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.