​ВПС США перехопили бомбардувальники рашистів поблизу узбережжя Аляски

Реактивні літаки військово-повітряних сил США перехопили два російських бомбардувальника в міжнародному повітряному просторі поблизу північного американського штату Аляска. Бомбардувальники Туполєв Ту-95 були перехоплені бойовими літаками F-16 після того, як «увійшли в зону розпізнавання протиповітряної оборони Аляски (ADIZ)», – йдеться у заяві Командування аерокосмічної оборони Північної Америки (NORAD) у вівторок, 18 жовтня, повідомляє «Голос Америки».


Як мовиться у твітер-повідомленні американських військових, інцидент стався у понеділок, 17 жовтня.

Російські літаки «увійшли в зону розпізнавання протиповітряної оборони Аляски і залишалися в міжнародному повітряному просторі, не входячи в суверенний повітряний простір США або Канади», - йдеться у повідомлені.

«Нещодавня російська діяльність» поблизу берегів Аляски, за даними прес-релізу, «не розглядається як загроза і не вважається провокаційною».

Російські літаки «увійшли в зону розпізнавання протиповітряної оборони Аляски і залишалися в міжнародному повітряному просторі, не входячи в суверенний повітряний простір США або Канади», - мовиться у повідомлені.

«Нещодавня російська діяльність» поблизу берегів Аляски, за даними прес-реліза, «не розглядається як загроза і не вважається провокаційною».

Зона розпізнавання повітряної оборони Аляски (ADIZ) — це міжнародний повітряний простір, що прилягає до Аляски і на деяких ділянках сягає понад 160 кілометрів від території США.

Як зазначають американські військові, NORAD відстежує та точно ідентифікує іноземні військові літаки, які входять в зону ПВО, а також регулярно стежить за рухом іноземних літаків і, за потреби, супроводжує їх, доки вони не вийдуть з меж Зони розпізнавання повітряної оборони Аляски.

11 вересня NORAD ідентифікував два російські морські патрульні літаки, які діяли в межах ADIZ. У серпні NORAD тричі виявляв російські військові літаки, які летіли в зону ADIZ. Як тоді повідомили в NORAD, три інциденти сталися десь між 8 і 10 серпня.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.