​США вперше передають Україні конфісковані активи російського олігарха, який завжди був гаманцем путіна


Генеральний прокурор США Меррік Гарланд схвалив першу виплату уряду Києва грошей, які США вилучили у Костянтина Малофєєва. Малофєєв - наближений до путіна олігарх, який перебуває під санкціями США, введеними після вторгнення росії до України. США заявили, що Малофєєв фінансував росіян, які пропагували сепаратизм у Криму після того, як росія захопила півострів у 2014 році, повідомляє «Голос Америки».

«Хоча це перший переказ Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відновлення України, – сказав Гарланд, – він не буде останнім».

У лютому суддя Нью-Йоркського суду ухвалив рішення на користь конфіскації 5,4 мільйона доларів, які належали Малофєєву.

Ендрю Адамс, директор оперативної групи американського Мін'юсту KleptoCapturе в інтерв'ю Голосу Америки в березні назвав цю справу історією успіху.

«Цей приклад – справжня історія успіху за минулий рік. Звісно, 5,4 мільйона доларів – крапля у морі, порівняно зі шкодою, яку ця війна заподіяла Україні та народу України, але це символ того, що можна зробити через судовий процес, який відповідає нашій Конституції та міжнародному праву», - казав тоді Адамс.

Покарання російських олігархів також є і покаранням власне російського президента путіна, вважає Білл Браудер, відомий критик кремля і лідер Світової кампанії за справедливість ім. Магнітського.

«путін не тримає кошти на власному імені, - казав Браудер в інтерв'ю Голосу Америки в березні. - Де путін тримає кошти? Його кошти записані на ім'я довірених олігархів. Це також і кошти путіна. Тому це так важливо і в цьому основна ціль».

Браудер також переконаний - кроки проти одного російського олігарха можуть застерегти сотні людей від підтримки режиму путіна.

«Кожного разу, коли йдеться про якусь особу, пов'язану з режимом, на кожну таку людину припадає 100 інших, які щось схоже робили і не хочуть опинитись на місці тієї людини. Це яскрава демонстрація для інших і, сподіваюсь, це створює справді атмосферу страху серед російських олігархів і посіпак путіна», - каже він.

У кремлі назвали передачу активів «крадіжкою». Речник кремля Пєсков заявив у четвер, що такі дії матимуть наслідки для США.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью враг продолжил атаковать нашу страну беспилотниками. В результате воздушного боя были сбиты все выпущенные вражеские «шахеды»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.