​Фінансування України так чи інакше продовжиться - Білий дім анонсував новий пакет допомоги для України вже незабаром

Сполучені Штати незабаром оголосять новий пакет допомоги для України, щоб засвідчити свою підтримку. Про це заявила у вівторок, 26 вересня, речниця Білого дому Карін Жан-П’єр. Так вона прокоментувала заяву кремля про те, що «втома» Заходу від України зростатиме у США та інших країнах, передає Голос Америки.

Відповідаючи на запитання про те, чи виключення фінансування України із тимчасової бюджетної резолюції Конгресу для уникнення шатдауну є показником втоми від війни, Жан-П’єр заявила, що за Україною стоїть дуже сильна міжнародна коаліція.

«Ось наше послання путіну. Президент створив коаліцію із понад 50 країн, які надають Україні допомогу. І ми зібрали понад 140 країн, щоб засудити вторгнення росії в Україну. За Україною стоїть дуже сильна міжнародна коаліція. І якщо путін думає, що зможе протриматись довше, ніж ми, то він помиляється,» — сказала речниця Білого дому.

Вона зауважила, що Сполучені Штати продовжуватимуть допомагати Україні стільки, скільки буде потрібно.

«Ми продовжуватимемо просувати пріоритети нашої національної безпеки, тому що, допомагаючи Україні, ми також захищаємо та забезпечуємо національну безпеку американського народу», - додала Жан-П’єр.

За словами речниці, грошей на підтримку України наразі достатньо, щоб задовольнити нагальні потреби на полі бою, однак це не довгострокове рішення.

Посадовиця заявила, що Білий дім очікує, що Конгрес все ж виділить кошти на підтримку України. Вона наголосила, що спікер Палати представників Кевін Маккарті сам неодноразово казав про необхідність робити все можливе, аби переконатися, що Україна має необхідну зброю, а в Конгресі є двопартійна підтримка щодо продовження фінансування України.

«Не забуваймо, що наша мета — переконатися, що хоробрі люди України можуть боротися за свою свободу та демократію. І це те, що президент хоче бачити й надалі. І не лише ми, а й республіканці та демократи в Конгресі також хочуть, щоб фінансування України продовжувалось», — сказала Карін Жан-П'єр.

Карін Жан-П'єр. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.