​Нова резолюція Сенату США закликає Трампа до рішучих дій у Чорному морі

Група законодавців США подала на розгляд Сенату резолюцію з закликом до президента Трампа вжити дій задля стримування російської агресії в Чорному морі, а також припинення проекту «Північний потік 2». Проект резолюції підтримали близько 40 сенаторів, йдеться в повідомленні співавтора резолюції сенатора-республіканця Рона Джонсона, передає «Голос Америки».


«Організація міжнародної операції з метою захисту свободи мореплавства в Чорному морі у поєднанні зі скасуванням «Північного потоку 2» - це саме та відповідь, яку має отримати путін», - наголошується в заяві Джонсона.

«Сполучені Штати та наші союзники повинні швидко вжити потужних та рішучих дій для протистояння російській військовій агресії в Керченській протоці», - йдеться в заяві сенатора.

У проекті резолюції сенатори закликають Трампа очолити «рішучу операцію з свободи мореплавства у Чорному морі». Автори резолюції також закликають НАТО посилити свої спроможності у Чорному морі і надати підтримку міжнародній операції з утвердження свободи мореплавства.

США мають підтримати українські збройні сили новою допомогою, наголошують співавтори резолюції.

«Україна перебуває на передовій боротьби володимира путіна проти вільного світу, і напад росії минулого місяця на українські кораблі біля Керченської протоки позначив небезпечну ескалацію конфлікту», - йдеться в заяві одного зі співавторів резолюції сенатора Джеймса Інгофа.

«Ми маємо відповісти і відповісти потужно. Слабкість лише спровокує подальшу агресію. Сполучені Штати мають посилити летальну допомогу Україні, особливо для посилення можливостей на морі», - додав Інгоф, коментуючи проект рішення Сенату.

«У співпраці з нашими європейськими союзниками, ми маємо провести операції з утвердження свободи мореплавства у Чорному морі, щоб стримати наступні провокації. Україна ніколи не просила американців чи європейців битись за неї. Вони просять лише, щоб ми дали їм потрібні інструменти, щоб захистити себе та свою країну. Українці потребують і заслуговують на нашу допомогу. Ця резолюція є вірним кроком», - говорить Інгоф.

«Світ має працювати разом, щоб зупинити напад росії на демократію та суверенітет України. Я з гордістю підтримую цю резолюцію і закликаю моїх колег підтвердити це послання зі стримування агресії російської федерації», - наголосив сенатор-демократ Ричард Дурбін, який також є одним із співавторів резолюції.

Окрему увагу автори резолюції приділили газпромівському проекту «Північний потік 2». У тексті проекту також зазначається, що Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій засудив проект трубопроводу, і що сенатори «закликають скасувати проект трубопроводу через те, що він загрожує енергетичній безпеці Європи, а також закликають гарантувати свободу мореплавства в Керченській протоці».

11 грудня Палата Представників США ухвалила резолюцію з закликом до ЄС скасувати проект «Північний потік 2» і закликала президента Трампа продовжувати політику зменшення енергозалежності Європи від росії.

Рон Джонсон. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.