​США не братимуть участі в наступальних діях проти Ірану, оскільки ізраїльські війська продемонстрували перевагу над іранськими


Президент США Джо Байден і високопосадовці США з національної безпеки повідомили своїм ізраїльським колегам, що США не братимуть участі в будь-яких наступальних діях проти Ірану, пише CNN з посиланням на американських чиновників, знайомих із цією справою. Про це також, цитуючи власне джерело в Білому домі, пише Axios, передає Голос Америки.

Байден сказав ізраїльському прем’єр-міністру під час суботньої телефонної розмови, що йому слід вважати суботу перемогою, оскільки атаки Ірану були в основному невдалими та продемонстрували перевагу ізраїльського війська, сказав CNN високопоставлений чиновник адміністрації.

Речник Білого дому з питань комунікації в сфері національної безпеки Джон Кірбі заявив у неділю, що здатність запобігти масштабній шкоді є демонстрацією «військової переваги» Ізраїлю та доказом того, що Іран не є «військовою силою, якою вони себе вважають».

«Це був неймовірний успіх, який дійсно довів військову перевагу Ізраїлю і, що не менш критично, його дипломатичну перевагу, те, що у них є друзі в регіоні, що вони мають друзів у всьому світі, які готові їм допомогти», — сказав Кірбі в програмі CNN «Стан держави».

За словами іншого американського чиновника, інформує CNN, міністр оборони Ллойд Остін попросив свого ізраїльського колегу, міністра Йоава Ґалланта, повідомити США про будь-яку потенційну відповідь на атаку Ірану.

У своїй суботній заяві Джо Байден повідомив, що радитиметься з керівниками країн Групи семи (G7) про «узгодження дипломатичної відповіді на зухвалий напад Ірану».

«Я сказав йому, що Ізраїль продемонстрував надзвичайну здатність захищатися від навіть безпрецедентних атак і перемагати їх, надсилаючи чітке повідомлення своїм ворогам, що вони не можуть ефективно загрожувати безпеці Ізраїлю», - йдеться у заяві Байдена.

В етері CNN Кірбі сказав, що ця атака, перша з іранської землі проти Ізраїлю, не обов’язково повинна означати початок ширшої регіональної війни. Він також зазначив, що США та Ізраїль добре розуміли заздалегідь, що Іран планує зробити.

У неділю Ґаллант попередив, що протистояння з Іраном «ще не закінчено». Очікується, що варіанти відповіді країни будуть детально обговорені під час засідання військового кабінету Ізраїлю.

Командувач Корпусу вартових Ісламської революції Ірану Хоссейн Саламі попередив, що Тегеран відповість прямо, якщо Ізраїль помститься, заявивши, що було створено «нове рівняння».

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

На линии фронта произошло 131 боевое столкновение, очень высокая боевая интенсивность, враг напирает на Бахмутском и Авдеевском направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.