​Байден не бачить сенсу зараз говорити з путіним, бо він не збирається припинити свою агресію проти України


Президент США Джо Байден заявив, що не бачить сенсу зараз вести переговори з путіним. Про це він заявив, відповідаючи на запитання на пресконференції у Вашингтоні за підсумками саміту НАТО. «Я не готовий говорити з путіним, бо він не готовий змінювати свою поведінку», – сказав Байден, повідомляє Голос Америки.

Він додав, що «у путіна є проблема», бо він не може похвалитися військовими успіхами. «У цій війні, яку він нібито виграв», «росія раніше мала 17,3% захопленої території України, а зараз це 17,4% території».

росія, за словами Байдена, завдала «жахливих збитків» Україні, спричинивши загибель людей, але і сама втратила понад 350 тисяч військових — убитими або пораненими. При цьому більше мільйона людей, особливо молодь з технічними навичками, виїхали з росії, тому що не бачить там майбутнього.

Тому успіх, в якому росія намагається переконати інших, базується на контролі ЗМІ та дезінформації.

«У них проблеми. Але що їм вдається, так це контролювати громадську реакцію, інформацію, яка доходить до людей. Вони брешуть на чому світ стоїть своїм виборцям, вони брешуть на чому світ стоїть про те, що відбувається. Тому ідея про те, що ми зможемо фундаментально змінити росію найближчим часом — малоймовірна», – сказав Байден.

Тому, як вважає Байден, росію потрібно стримувати заради безпеки Заходу, бо вона має імперіалістичні плани далеко поза кордонами України.

«Одне можна сказати точно — якщо ми дозволимо росії досягти успіху в Україні, вони не зупиняться на Україні. – сказав Байден. – Я рекомендую, прочитайте промову путіна після їхнього вторгнення в Україну, про що це все було. Прочитайте, яка його мета».

Байден додав, що готовий говорити з будь-яким лідером, який захоче з ним говорити, і зокрема, з путіним, якби той хотів. Але з минулого досвіду, переговори з путіним про угоду щодо контролю над озброєннями, яка стосується і ядерної зброї в космосі, «не зайшли дуже далеко», сказав Байден.

Напередодні 75-го саміту НАТО у Вашингтоні путін заявив, що цілі його війни в Україні залишаються незмінними, але він готовий на переговори, якщо південні та східні області України, які він оголосив територією росії, залишаться під його контролем.

Коментуючи слова путіна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг засудив прагнення президента росії заволодіти українськими землями і висунути це як умову миру.

Він так само засудив умову путіна, щоб Україна відмовилась від членства у НАТО.

Для припинення війни, наголосив він, росія повинна припинити свою агресію. Також потрібні гарантії безпеки для України, що було «однією з причин, чому члени альянсу так чітко заявили, що Україна стане членом НАТО».

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 7 вересня обговорив нові теми:

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.