У Києві пікетували посольство Чехії, підтримуючи чеських націоналістів

18 листопада 2010 р. активісти Автономного спротиву пікетували посольство Чехії, вимагаючи припинити політичні репресії проти чеських правих.

 
Акція пройшла на диво, як для автономів, без ексцесів. Під посольством чергував повний автобус ментів, підсилений "бобиком". На місці були і майор Оніщенко, і колишній капітан Волик, який тепер, виявляється, уже теж майор. Акція почалася з того, що він перевірив у тих учасників, які були в масках, документи, а його помічники зняли їх на відео.

 
Один з автономів сказав, що останнім часом у Чехії правим забороняють організовувати концерти і саджають за розклеювання стікерів за свободу слова. Він розповів про Чеську робітничу партію, яка, за його словами, є "єдиною антисистемною партією в Чехії", що бореться з продажем землі, заводів і фабрик, завезенням мігрантів тощо. На останніх виборах до європарламенту вона взяла більше одного відсотка, і має тепер право на державне фінансування - а натомість на неї почався пресинг з метою вибити партію з політичного життя - проти лідера порушено кримінальну справу, шестеро активістів у в’язниці. Саму партію теж заборонили - це єдина заборонена партія в Чехії.

Далі хлопець закликав націоналістів Європи до єдності і спільних дій.

Скандували: "Свободу політв’язням Чехії!", "Свободу людині, свободу народам!", "Слава Чехії, слава Україні!" тощо.

 
Активістка Автономного спротиву Ket зачитала звернення до посольства:

"Як нам стало відомо, 8 активістів, причетних до чеського націоналістичного руху ODPOR, зазнають утисків з боку влади Чеської республіки за ненасильницьку мирну діяльність, таку, як організація музичних концертів, розклеювання наліпок і т.д., двоє із них - Patrik Vondrak і дівчина, Michaela Dupova, майже півтора року перебувають за ґратами.

Ми, як свідома частина українського суспільства, засуджуємо протиправні дії проти чеської молоді, які мають власну громадську позицію і не бояться висловлювати її.

Націоналізм - це політичний рух і світогляд, а не кримінальна стаття, і якщо Чехія, як і кожна європейська країна, має репутацію країни з плюралістичним політичним світом, із нацоналізмом треба рахуватися, а не намагатись репресувати його прибічників.

Ми, автономні націоналісти України, звертаємось до посольства Чеської республіки з вимогою припинення переслідування наших чеських побратимів за їх свідому громадську позицію.

Ми вимагаємо припинення кримінального переслідування активістів націоналістичного руху Чехії, оскільки кожен має право на висловлення своєї позиції і власних поглядів.

Ми засуджуємо репресивні дії влади Чеської республіки і вимагаємо звільнення усіх активістів!

Ми висловлюємо солідарність з активістами руху ODPOR! Свободу політв'язням!"

Згадали і про політв’язня Олексія Макарова, який вже місяців вісім перебуває в Одеському СІЗО, а суди все переносяться й переносяться.

 
До пікетувальників вийшов представник посольства, якому Ket передала звернення, після чого всі мирно розійшлися.
 
Олена БІЛОЗЕРСЬКА


Коментарі

  +0 #1 AAZ 19 нояб. 2010 г., 17:22:43
Билозерская явно много общалась с уголовниками - выражение "менты" четко об этом свидетельствует. А в общем - интерНационал - "Рыбак рыбака видит издалека"...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.