Ніна Карпачова вимагає порушити кримінальну справу за фактом побиття Юлії Тимошенко

karpachova

 

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова вимагає від Генерального прокурора України Віктора Пшонки порушити кримінальну справу та відсторонити від виконання посадових обов’язків всіх причетних до факту брутального поводження з Юлією Тимошенко під час її конвоювання з колонії до лікарні.

"Омбудсман України заявляє, що конвоювання Юлії Тимошенко у такий спосіб є жорстоким поводженням з ув’язненою і може бути розцінено як катування відповідно до статті 3 Європейської Конвенції з прав людини, Конвенції ООН проти катувань, а також Інструкції з організації охорони кримінально-виконавчих установ закритого типу", - йдеться у заяві Ніни Карпачової, оприлюдненій на офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Крім того, Уповноважений з прав людини вимагає від керівника Державної пенітенціарної служби України терміново забезпечити всю належну медичну допомогу Юлії Тимошенко відповідно до рішення Європейського Суду з прав людини та висновків українських та незалежних іноземних лікарів.

За словами Ніни Карпачової, напередодні представник Омбудсмана Сергій Кудрук здійснив візит без попередження до Качанівської колонії, де зустрівся з Юлією Тимошенко для перевірки обставин заяви екс-прем'єр-міністра про побиття співробітниками конвою під час доставлення з колонії до лікарні 20 квітня.

"У присутності начальника Качанівської колонії Юлія Тимошенко надала згоду представнику Омбудсмана на зовнішній огляд місць тілесних ушкоджень. Під час зовнішнього огляду було встановлено наявність синців на передпліччі, ділянці ліктьового суглобу правої руки, а також значного розміру синця у правій пахвинній ділянці живота", - заявила Ніна Карпачова.

Юлія Тимошенко підтвердила свою заяву від 23 квітня прокурору Харківської області Геннадію Тюріну і висловила обурення відсутністю реагування, а також заявила про факт неповідомлення Омбудсману України про звернення до неї з цього приводу і прохання невідкладного приїзду до колонії. Представник Уповноваженого з прав людини з метою перевірки всіх обставин застосування до Юлії Тимошенко фізичного насильства зустрівся з прокурором Харківської області Геннадієм Тюріним і начальником управління Державної пенітенціарної служби України у Харківській області Євгеном Барашом.

"Уповноважений з прав людини констатує: на кінець робочого дня 24 квітня 2012 року прокуратура належним чином не відреагувала на заяву Юлії Тимошенко", - йдеться у заяві Омбудсмана, повідомляє tymoshenko.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.