Експерти коментують вибори в рф, їх можливі наслідки та ймовірність їх невизнання на Заході

nelegitimni vibori

 
«Коментуючи рішення Президента України Петра Порошенка не дозволити голосувати громадянам росії на території України, хочу зазначити, що воно може нести як конструктивний, так і не дуже характер. Адже задля того, аби Захід не визнав виборів у державну думу, ми, як аргумент, могли б навести голосування в Україні, де, сподіваюсь, абсолютна більшість росіян сказала б «Ні!» партії путіна «єдина росія» та її сателітам», - про це заявила російський політичний емігрант Ольга Курносова під час Форуму, скликаного Антипутінським інформаційним фронтом, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД.


У той же час, на думку співкоординатора Антипутінського інформаційного фронту, експерта Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Ельхана Нурієва, на дільницях в посольстві рф і консульствах члени комісій все одно здійснювали б фальсифікації, виганяли спостерігачів, або просто переписали протоколи, і реальний результат волевиявлення громадян рф був би поставлений під сумнів.

З правової точки зору, за словами члена Асоціації українських правників Миколи Марченка, Захід цілком може визнати вибори в рф такими, що не відбулися - через голосування в Криму, через те, що громадян росії примусово змушували йти голосувати, через відсутність можливості вільного волевиявлення як такого. Хоча, на думку правника, жорстку позицію по виборах до Держдуми можна очікувати від країн Балтії, Польщі, Великобританії, США, Австралії та Канади, а от такі країни як ФРН і Франція, на думку Марченка, можуть обмежитися лише заявами.

Питання виборів в Криму та деокупації півострова стало одним з ключових під час Форуму. За словами депутата Бучанської міської ради Анни Ісламової, через порушення Женевської конвенції про поводження з військовополоненими та через те, що 2 млн виборців, що проживають в Криму, серйозно впливають на картину голосування за партійними списками, є всі підстави добитися того, що весь демократичний світ визнає нелегітимність нової держдуми.

Втім, на думку Ісламової, існує також сценарій штучного зриву виборів та перенесення їх на осінь 2017 року. Можливо, аби зменшити ризик отримання додаткових санкцій з боку Заходу.

«Через вибори в Криму в Заходу треба вимагати розширити санкційний список, зокрема, через обраних від півострова 4-х депутатів. А потім потрібно подавати в Міжнародний суд, це один з шляхів реальної деокупації Криму», - вважає член ГО «Азатлик» Дмитро Єрмолович.

Також Єрмолович наголосив на необхідності розпочати Верховною Радою декомунізацію півострова, навіть до моменту його повернення до складу України, та прийняти закон «Про корінні народи України».

Директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД, співкоординатор Антипутінського інформаційного фронту Сергій Пархоменко в свою чергу анонсував проведення моніторингу виборів та підготовку доповіді з приводу порушень під час голосування з подальшим інформуванням про головні пункти доповіді західних ЗМІ та дипломатичних представництв країн Європи, Америки, Австралії.

Також, за словами учасників заходу, зокрема, російських політичних емігрантів Андрія Кузнєцова та Федора Клименка, редактора опозиційного російського сайту Русмонітор, для того, щоб на Заході краще сприймалися меседжі емігрантів, емігрантське середовище потребує легітимізації в рамках держави України.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.