​Правильна помилка у Виборчому Кодексі

Через низку помилок, які були допущені під час розроблення змін у Виборчому Кодексі, кандидати в депутати та на міських голів тепер не зможуть офіційно підкуповувати виборців різними торбами, футболками, парасольками, шарфами тощо.


А все через те, що в змінах до Виборчого кодексу, які «слуги» в турборежимі протягнули за одну годину, була допущена помилка щодо обмеження ведення передвиборної агітації, яке передбачає, що вартість агітаційних матеріалів не повинна перевищувати 6% від неоподатковуваного мінімуму. Законодавець просто переплутав неоподатковуваний мінімум, який на сьогодні становить 17 грн, і прожитковий мінімум, який становить 2189 грн.

Тепер кандидати не можуть витрачати на агітаційні матеріали більше ніж 1,02 грн.

Деякі оглядачі бідкаються, що, мовляв, це може «зірвати виборчий процес».

Але насправді нарешті, хоч і випадково, Верховна Рада зробила щось ДОБРЕ! Хоч трошки урівняла в правах нормальні партії та олігархічні проекти.

Звичайна чорно-біла листівка коштує менше гривні, тож агітація може відбуватися спокійно. Було б бажання саме ПЕРЕКОНУВАТИ виборця, а не ПІДКУПОВУВАТИ...

Юрій Левченко, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Юрія Левченко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.