За сфабрикованими звинуваченнями в росії засуджено сімох кримськотатарських активістів

Південний окружний військовий суд Ростова у середу засудив до тюремного ув'язнення на термін від 13 до 19 років сімох кримськотатарських активістів, звинувачених російською владою у «причетності до діяльності забороненої терористичної організації». Про це йдеться в заяві платформи «Кримська солідарність».

Обвинуваченим призначені покарання у вигляді позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму: Марлену Асанову - 19 років, Мемет Белялова - 18 років, Тимуру Ібрагімову - 17 років, Серверу Зекірьяеву - 13 років, Серверу Мустафаєву - 14 років, Едему Смаілова - 13 років, Сейранов Салієву - 16 років.
Ернес Аметов визнаний невинним і звільнений з під варти в залі судового засідання.
Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з неправомірним рішенням російського суду.
«Всі зазначені громадяни України були незаконно затримані на території тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим та в порушення норм міжнародного права незаконно переміщені на територію Росії в місто Ростов-на-Дону. Досудове слідство і судовий процес проходили з численними процедурними порушеннями і в умовах повного ігнорування наданих захистом доказів непричетності обвинувачених до інкримінованих їм діянь. Фінальною крапкою цього ганебного процесу став сьогоднішній судовий вирок про позбавлення волі М. Белялова - на 18 років, М. Асанова - на 19 років, Т. Ібрагімова - на 17 років, С. Салієва - на 16 років, С. Мустафаєва - на 14 років, Е. Смаілова - на 13 років, С. Зекірьяева - на 13 років », - йдеться в заяві зовнішньополітичного відомства.
«Жахливі терміни ув'язнення за відверто сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності є яскравим свідченням того, як держава-окупант активно використовує своє антитерористичне законодавство для маскування системних політичних репресій і релігійної дискримінації, спрямованих проти представників кримськотатарського народу з метою залякування і придушення будь-яких нелояльних громадських рухів та ініціатив на тимчасово окупованій півострові Крим », -додали у відомстві.
У МЗС закликали владу Російської Федерації скасувати рішення суду і негайно звільнити Марлена Асанова, Мемета Белялова, Сервера Зекірьяева, Тимура Ібрагімова, Сервера Мустафаєва, Сейрана Салієв і Едему Смаїл, а також всіх незаконно утримуваних громадян України.
«Закликаємо міжнародне співтовариство відреагувати на таке ганебне рішення держави-окупанта, категорично засудити застосування РФ неправомірної практики судових переслідувань інакомислення, вимагати припинення Росією порушення на окупованих нею територіях України норм міжнародного права, включаючи гуманітарне право і права людини», - йдеться в комюніке.
У МЗС України також закликали міжнародне співтовариство продовжити активну діяльність по захисту прав і свобод жителів Кримського півострова з використанням як національних, так і міжнародних механізмів і посилити тиск на РФ, в тому числі із застосуванням заходів санкцій.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.