​Зе-Васюки

Омелянівський гіперлуп нині вже і не тішить. Погодьтесь: ну що у тому гіперлупі прекрасного? Інша річ, нинішня програма найвеличнішого. Щоправда, не зовсім програма, і не зрозуміло якого найвеличнішого, та, однак, від зазіхань на «переженемо Амєріку» вже аж дух захоплює.


Нєєє, саму Амєріку не називають. Хто ж буде зазіхати на того, на кого і пукнуть бояться? Однак у всіх промовах, лозунгах та заявках, так і відлунює ізвєчноє совєтскоє, котре лунало з усіх радіоточок та трьох каналів ТВ ще 35 років тому: «ще трошки, і ми наздоженемо і переженемо Америку».

І як не згадати анекдот тієї епохи: Хрущов виступає на Кіровському заводі: - Ми, товариші, скоро не тільки наздоженемо, а й переженемо Америку! - А робітник і відповідає: - Наздогнати Америку ми, Микита Сергійович, згодні. Тільки переганяти б не треба. - А чому? - Та ззаду буде все голим і не привабливим!

Та, судячи з усього, поки люди того часу тішились справжнім смаком політичної сатири, найвеличніший усмоктував з молоком матері якусь іншу парадигму сміху. І хоча, згодом, таки вийшов на сцену, але, як вже нині відомо, навіть номер, яким він прославився на весь світ, було ним вкрадено, бо грати на роялі причандаллям прийшло на думку ще дуету «The Freaking Brothers» і там не лише мелодії, які засвоїв Зеленський, а ще й більш складна мелодія: «Хава Нагіла» https://www.youtube.com/watch?v=b6gooEyHGZM.

Та імперія, важелі і стратегії котрої так нині до вподоби найвеличнішому, тим і прославилась, що крала все: від винаходів, до історії інших народів та країн, тож і не дивно, що найвеличніший переконаний, красти, то — норма. Тим паче, що його названий тато Коломойський нічому іншому своє дитя навчити і не міг. Однак як красти, і як тоді видавати це за своє, та як створювати схемки, це найвеличніший засвоїв.

От і нині найславетніший оголосив про проведення щотижневого форуму «Україна 30», що всього протягом кілька місяців пройде 30 форумів, присвячених різним темам. І все б нічого, бо усі розуміють, що хлібом країну годувати ані грошей, ані часу - немає, то будуть годувати видовищами, оскільки просто відосіки вже не канають, а без сцени і уваги у найчеснішого і найпопулярнішого президента — ломка. Та, коли вже на початку цих щотижневих форумів громадяни почали споглядати спотворену кальку зі з'їздів партії КПРС, якось нікому, окрім найпоказнішого і найсановитішого — смішно не було.

Ні, шоу на те і шоу: там - вкрав, тут - поєднав, з іншого боку — прибрехав. Однак нинішні форуми таки — лячні. Судіть самі: з одного боку стало зрозумілим, що усі тридцять шоу будуть відбуватись за правилами, закладеними ще теж найвеличнішим сином турецькопідданого, великим комбінатором і також, як і наш найвеличниший, ідейним борцем за грошові знаки, котрий (на відміну від нашого найпревелебнішого знав значно менше (всього чотири) порівняно чесних способів відбирання коштів у населення Остапом Сулейманом Берта Марія Бендер-Беєм, а з іншого — гримуча суміш пафосу і величності майбутнього переплелась зі стійкою диктатурою від КПРС. Адже як звучить: «Найближчим часом в Україні розпочне роботу Центр протидії дезінформації, який у майбутньому має стати міжнародним хабом протидії дезінформації та пропаганди в усьому світі». Вчитайтесь декілька разів, чи не велично? Але, знаючи, що команда найвельбучнішого працює за правилом СРСР, коли що не збирають, виходить автомат Калашникова, від фрази почало тхнути диктатурою та цензурою, бо навіть миші, що жеруть тонами зерно на мільйони гривень, не лишаючи слідів, знають: Зе-Васюки — то для плебса, а ось почати давити неугодних, хто критикує владу, пише не те, що вимагає головліт партії слуг Потураєв, то -запустити спробують. Тут і до ворожки не ходи.

Звісно, паяц не любить шуткувати над тим, як шуткують над ним. Шуткувати - його прерогатива. Все ж найпереконливіший і найсяючий лідер багато доклав зусиль, аби проторити собі дорогу до світлого майбутнього. А тим, хто теж тією стежкою хоче йти, ніжки вже можна і поламати: а нема чого на найрозумнішого і найталановитішого генія зазіхати. А от щоб було непереливки, то от вам величний план з ЗЕ-Васюків, де, окрім сліпучих перспектив нью-васюківських мармурових сходів та усього чудового інкрустованого малахітом, а то й діамантами, воссів такий собі Потураєв з АК Калашниковим у вигляді закончику, який точно знає, що таке дезінформація і як агента з цієї гидоти вирахувати. Ба більше, у найпереконливішого точно знають, що переплюнуть факчекерів фейсбучних, бо завжди можна чесно сказати: а ця інформація напівправдива.

Нєєє, звісно, той же наш найвеличніший жодним чином свої виступи на таких форумах і свої обіцянки не вважає дезінформацією. Це — стратегія, коли звіздиш на зірковій сцені. Інша річ, усі тоді злі язики, котрі і відкати у великому будівництві знайшли, і яким не подобається, що найчесніший не лише не задекларував дохід по ОВГЗ, а загалом, нахабно на боргах країни робить гешефт. Бач, які примхливі, не подобається їм стратегія розвитку села. Ну то й що, що освіту і медицину там — вбито, а робочих місць — немає? От найцарственіший змахне правою ручкою і з рукава - як посиплеться добробут, що усякі, яких нині збираються наздоганяти, від заздрощів таки скурвляться. Адже за десять років гарантовано найвідповідальнішим 1600 інфраструктурних проектів у кожне село. А в Україні 886 селищ міського типу, 27163 села та 1323 селища. Уявляєте, як глобально, глибше та ширше дивиться на розвиток цієї інфраструктури найглобальніший лідер? Десять років, це - 3650 днів. І за цей період глобально у 28686 селищах реалізується 1600 інфраструктурних проектів. Аж лячно, яка краса всіх очікує. А який прогрес. Однак, щоб встигнути, треба було б уже одразу і запустити десь. Однак поки ніхто не знає, з яких Нью-Васюків розпочнеться глобальний і всеохоплюючий прогрес. Але почнеться. Це - найправдивіший і найсовістливіший недезінформатор проголосив.

Але, з іншого боку, якось замалувато і мілкувато. Треба ще пафосніше. І ще прекрасніше. Можна взяти матеріали XXII з'їзду Комуністичної партії Радянського Союзу, на якому затвердили не лише моральний кодекс будівника комунізму, а й була затверджена програма, згідно якою вже у 1980 році щасливі громадяни житимуть при комунізмі, а у кожного будуть не лише мармурові сходи, а й з горлянки випадатиме. І все, що треба — лише переставити дати. І боронь боже, якщо хтось скаже, що то — плагіат, нєєєє, добродії, то — світле майбутнє Зе- Васюків.

Ліна ТИХА, «Конфлікти і закони»

Фотоколаж «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.