Прокурори перекручують покази Кужель у справі про вбивство Щербаня

kugel prokurori

 
Захисник екс-прем’єр-міністра України Олександр Плахотюк вважає, що Генеральна прокуратура свідомо перекручує покази свідків у справі про вбивство у 1996 році народного депутата України Євгена Щербаня з метою переконати суспільство у начебто причетності Юлії Тимошенко до цього злочину.


"ГПУ має не перекручувати інформацію, оприлюднену Кужель, а звернути увагу на покази свідка щодо існування кількамісячного конфлікту між Володимиром Щербанем та Євгеном Щербанем перед загибеллю останнього. Ця версія заслуговує на увагу, однак вона є невигідною для влади, бо руйнує звинувачення проти Юлії Тимошенко", - сказав Олександр Плахотнюк.

За його словами, зокрема, покази свідка Олександри Кужель, яка допитувалася обвинуваченням у справі, свідчать про наявність тривалого конфлікту між Євгеном Щербанем та колишнім головою Донецької обласної державної адміністрації Володимиром Щербанем. "Євген Щербань фактично змусив Володимира Щербаня залишити посади керівника фракції та лідера Ліберальної партії, бо політичне майбутнє своєї політичної сили пов’язував з Євгеном Марчуком", - зазначив він.

"ГПУ має відреагувати на покази Олександри Кужель, яка наголосила на необхідності відкриття окремого впровадження щодо з’ясування долі майна та бізнесу загиблого Євгена Щербаня та повернення його законним спадкоємцям - дітям", - переконаний захисник.

На його думку, інформація про те, що діти загиблого Євгена Щербаня були проти опікунства Володимира Щербаня над ними і що на справжнього опікуна Юрія Дідуха та сина загиблого Руслана Щербаня здійснювався замах, також може допомогти встановити істину у цій справі.

Захисник наголосив, що відповідно до показів Олександри Кужель, між компаніями "ІСД" та "ЄЕСУ" був укладений контракт про співпрацю ще у 1995 році, а добрі стосунки між Євгеном Щербанем та Юлією Тимошенко підтверджує факт її запрошення на святкування 50-річчя депутата, хоча на той час вона не була впливовим політиком.

За його словами, останні заяви представників Генеральної прокуратури щодо показань Олександри Кужель нагадують істерику, оскільки громадськість дізналася про ті факти, які влада намагалася приховати. "Цих фактів достатньо для того, щоб поставити під сумнів підозру щодо начебто причетності Юлії Тимошенко до справи Щербаня", - наголосив Олександр Плахотнюк.

Як відомо, 4 березня у рамках судових слідчих дій було допитано колишнього голову Донецької обласної державної адміністрації Володимира Щербаня.

Під час допиту цього свідка слідчий суддя Ганна Медушевська відмовилася дослідити документи, за допомогою яких можна встановити реальних замовників та вбивць народного депутата Євгена Щербаня.

Зокрема, на вимогу прокурорів суддя зняла незручне питання захисту Юлії Тимошенко до Володимира Щербаня щодо походження 2 мільйонів 112 тисяч 56 доларів на рахунках компанії його сина Артема, який зараз є депутатом Верховної Ради України від Партії регіонів.

Нагадаємо, захист Юлії Тимошенко має у своєму розпорядженні документи, які підтверджують, що через два дні після вбивства Євгена Щербаня, 5 листопада 1996 року, із рахунків компанії, яка належала вбитій дружині Євгена Щербаня, було списано 2 мільйона 112 тисяч 56 доларів на рахунки компанії сина Володимира Щербаня Артема, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.