Кримінальна справа проти Яценюка - це переляк влади

stegka yatsenyuk

 
Наступ на опозицію посилюється. Влада, злякавшись розмаху всеукраїнської акції протесту «Вставай, Україно!», влаштувала негласне стеження за головою фракції «Батьківщина» Арсенієм Яценюком. Виявилося, вона не залишає без нагляду жодного його кроку. Для цього режим Януковича використовує спецпідрозділи СБУ.


30 березня в Чернівцях відбувся 10-тисячний мітинг у рамках акції «Вставай, Україно!». Виступив перед земляками і Арсеній Яценюк, який спільно з партнерами по опозиції підняв цю хвилю народного протесту. Після масових заходів голова фракції «Батьківщина» давав інтерв’ю місцевому телеканалу. Повертаючись зі студії, він звернув увагу на два підозрілі автомобілі, які невідступно супроводжували його, і записав їхні номери.

Виявилося, що автомобілі з такими номерними знаками не стоять на обліку в МВС. Народним депутатам вдалося зупинити одну із підозрілих машин. Опозиціонери викликали на місце пригоди міліцію, яка вилучила в затриманих три комплекти «липових» номерних знаків, а також фото- й відеокамери, радіостанцію, засоби прихованого зв’язку. Спецтехніка, призначена для негласних оперативно-розшукових цілей, мала інвентарні номери державної установи. Усе вказувало на те, що підозріле авто належить службі зовнішнього спостереження СБУ.

Згодом управління МВС у Чернівецькій області поширило повідомлення про порушення кримінальної справи, однак не проти правопорушників, а проти голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка й народного депутата Геннадія Москаля, які заявили про злочин. Причиною такого рішення міліціонери назвали втручання опозиціонерів у діяльність правоохоронних органів.

«Звідки нам було відомо, що це працівники правоохоронних органів?», – резонно запитує Геннадій Москаль. За його словами, троє людей, що сиділи в машині, були одягнені в цивільне й представилися працівниками Чернівецького дріжджового заводу.

«Оскільки я проживаю в Чернівцях, то достеменно знаю, що завод уже 10 років не працює. Невже на приналежність автівки до міліції вказувала «шапочка» таксі, яку знайшли в багажнику?», – обурюється народний депутат.

Запитань справді більше, ніж відповідей. Завісу таємничості щодо порушення кримінальних справ у понеділок відкрив голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов. Він запропонував негайно, вже цього тижня, скасувати депутатську недоторканність. Ось куди вітер віє! Вони хочуть обезголовити акцію «Вставай, Україно!», яка так налякала владу. При цьому лідер «регіоналів» порадив «не зв’язувати в один вузол» скасування недоторканності суддів і президента України.

Негласне стеження й порушення кримінальної справи проти Арсенія Яценюка засвідчує, що влада бачить у ньому основну загрозу для режиму Януковича. Акції «Вставай, Україно!» мають широку підтримку серед населення. Здивували навіть аполітичні Вінниця і Чернівці, де в опозиційних заходах взяли участь по 10 тисяч чоловік – не менше, ніж у Тернополі та Львові. Таких мітингів в Україні не було від часів Помаранчевої революції.

Розрахунок влади на пасивність українців не справдився. Багатотисячні мітинги в регіонах довели: більшість громадян підтримує політичні вимоги опозиції про відставку Януковича та його уряду. Цілком очевидно, що тиск на Арсенія Яценюка дасть зворотній ефект – люди ще більше виходитимуть на протести.

Сергій МАЦІЄВСЬКИЙ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.