Микола Азаров забув, де його місце

azarov kaplin1

 
Народного депутата від «УДАРу» Сергія Капліна викликають на допит до Печерського райуправління ГУМВС України у справі щодо самоуправства депутата під час засідання уряду, повідомляють «Конфлікти і закони» з посиланням на прес-службу політичної партії «УДАР Віталія Кличка».


27 березня на засіданні кабміну Капліна, який прийшов донести позицію «УДАРу» з приводу «снігового колапсу в Україні», за прямою вказівкою Миколи Азарова охоронці силоміць видалили з зали засідання.

За наслідками інциденту, Сергій Каплін та Віталій Кличко звернулися до прокуратури з вимогою притягнути прем’єра Азарова до відповідальності за перешкоджання діяльності народного депутата. Водночас, прокуратура міста Києва, розглянувши звернення, відмовила у порушенні справи. В листі, отриманому Капліним, зазначається, що прокуратура не виявила порушень вимог чинного законодавства з боку Миколи Азарова. «Подане Вами звернення не містить жодних фактичних даних, які б свідчили про наявність ознак кримінального правопорушення, які охоплюються поняттям злочину, визначеним статтею 11 КК України», - йдеться у відповіді прокуратури.

До правоохоронних органів з приводу даного інциденту звернулася і міністр кабміну Олена Лукаш, але з письмовим зверненням щодо підозри у самоуправстві з боку ударівця Сергія Капліна. У зв’язку з проведенням досудового розслідування за матеріалами кримінального провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 356 КК України, Печерське райуправління ГУМВС України викликає Сергія Капліна на допит у якості свідка.

Як зазначив Каплін, сьогодні МВС, догоджаючи прем’єру та Президенту, фактично порушує справу проти народного депутата. «Не виключено, що завтра статус свідка буде перекваліфіковано у звинувачуваного, а далі можливий і кримінальний вирок», - сказав депутат. Він наголосив, що прокуратура відмовляє депутатам від опозиції у задоволенні їхньої законної вимоги щодо притягнення до відповідальності прем’єра, хоча частина 2 статті 344 КК України передбачає за подібне перешкоджання 3 роки позбавлення волі. «Я буду домагатися цього, якщо треба, і в Європейському суді. Народ обирає депутатів, депутати дають згоду на призначення міністрів і прем’єрів, Микола Азаров забув, де його місце, «УДАР» – нагадає», - підкреслив Каплін.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.