У Львові п’яним військовим дозволено розстрілювати тварин

lviv kishki

 
24 червня 2013р. у м. Львові за адресою пл. Старий Ринок, 2, кв.8, п’яний військовослужбовець Назар Дідик з вогнепальної зброї серед білого дня розстріляв кішку та маленьких кошеняток, які грілися на даху будинку. На місце злочину очевидцями та сусідами негайно були викликані представники ППС Галицького райвідділу органів МВС у м. Львові. Пробувши пару хвилин, міліціянти, не побачивши підстав злочину, забралися геть. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Західноукраїнського товариства захисту тварин (ЗУТЗТ).


«Ні протоколу, ні опитування свідків, ні огляду трупів тварин, НІЧОГО міліція не зробила, - каже Юрій Микитюк, віце-президент Західноукраїнського товариства захисту тварин, - вони не вбачають у цій події злочину. Це кричуще порушення законодавства. Тобто львівська міліція не вважає злочином гатити з рушниці по тваринах. Їм закони не писані. Яка це міліція, це просто дармоїди, яких ми утримуємо».

На наступний день, а саме 25 червня, свідками злочину була написана та зареєстрована заява про злочин. Але тільки 4 липня свідки змогли ТЕЛЕФОНОМ (!) переговорити щодо просування справи з дільничним інспектором – Шурготом Я.В. який ПОРАДИВ (!) написати заяву. Тобто заява вже існує 9 днів, а інспектор «ні сном ні духом», що в його районі військовослужбовці відкрито вбивають тварин.

Потрапити на прийом до дільничного інспектора на протязі 10 днів не було можливим.

Всі спроби зоозахисників отримати прізвища ППС, які були на місці злочину не виявилися успішними. Поіменний склад ППС Галицький райвідділ ретельно приховує від громадян.

9 липня представники ЗУТЗТ написали скаргу у прокуратуру Галицького району м. Львова щодо бездіяльності та невиконання своїх обов’язків представниками органів МВС України у м. Львові.

«Хочемо нагадати львівській міліції про існування закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Кримінального кодексу України та указу прем’єр міністра Азарова М.Я. від 03.05.2012 щодо посилення контролю, відповідальності та негайного реагування щодо розслідування злочинів проти тварин, - каже Наталя Куба, член ЗУТЗТ. Можливо, львівська міліція керується якимись своїми особистими законами та існує за іншими правилами, ніж це гарантує нам Конституція та законодавство України».

Свідок злочину, а саме пані Губарєва Надія Петрівна, яка проживає поруч із гр. Назаром Дідиком, повідомила, що отримує з боку сім’ї Дидіків погрози на свою адресу.

Станом на 10 червня за заявою про жорстоке поводження з тваринами у м. Львів відкрито кримінальну справу. Призначений слідчий. Зоозахисники та небайдужі мешканці Львова тримають справу на контролі.



Коментарі

  +0 #1 Келли Дженко 10 июл. 2013 г., 15:39:06
Тогда народу позволено расстреливать мусоров, сбу, прокуроров, судей, депутатов!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.