Журналісти УНІАН написали відкритого листа гендиректору агентства Осадчому

v list

 

Відкритий лист генеральному директору УНІАН Вадиму Осадчому від редакторів агентства, членів медіа-профспілки, яких незаконно перевели на інше місце роботи


Про «довіру», виявлену бунтівним підлеглим

Вчора зненацька з порушенням Кодексу законів про працю генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий перевів п’ятьох працівників агентства, членів медіа-профспілки до новоствореного підрозділу, в якому не передбачено творчої журналістської роботи. Вони мусять виконувати суто технічну роботу з моніторингу телебачення.


Такі зміни відбулися, попри те, що недавно в УНІАН було підписано Колективний договір, який випрацював «правили гри» адміністрації і колективу. Лише через кілька тижнів після того адміністрація порушила і закон, і Колективний договір.

Нове місце роботи є непристосованим для професійної діяльності. Про це «вигнанці» написали у відкритому листі на ім’я уніанівського начальника.

Як верх цинізму сприймаємо ваш коментар виданню «Телекритика», в якому йдеться про те, що у новостворений підрозділ телемоніторингу «переміщено співробітників, яким ми довіряємо і віримо в те, що вони досягнуть високих результатів» http://www.telekritika.ua/profesija/2013-08-28/84509.

По-перше, людям, яким довіряють, не блокують без попередження робочих місць.

По-друге, при несподіваному оголошенні наказу про переміщення ми просили у вас невелику паузу в межах одного робочого дня для обдумування рішення і консультацій з юристами. Ви ж сказали буквально: «Всі ми знаємо, скільки коштує лікарняний у Києві, ви зараз вийдете з переговорної кімнати і підете «хворіти». Ми, на відміну від вас, не знаємо скільки коштує лікарняний, бо ніколи не користувалися липовими документами. Нас хіба можна звинуватити в тому, що ми, навіть коли занедужували, все одно виходили на роботу, щоб не створювати напруги у виробничому процесі. Отож, нас не відпустили з переговорної кімнати, запропонувавши лише два варіанти: або ми ставимо підписи про ознайомлення з наказом самі, або ви закликаєте «понятих» і складаєте акт про те, що з наказом нас ознайомлено. Єдиною вашою «ласкою» було те, що нам дозволили телефонні консультації з юристами. Після цього четверо з нас поставили підписи про ознайомлення з наказом, але з особливою думкою, а щодо редактора Волинського складався акт у присутності свідків.

Саме так виглядає ваша «довіра».

Тепер щодо того, яким чином ми маємо її виправдати і «досягнути високих результатів». Серед нас немає жодного спеціаліста з телемоніторингу, більше того, жоден з нас не має досвіду у цій, як з’ясувалося, «ключовій» для інформаційного агентства справі.

Але ви розпорядилися, щоб ми негайно бралися до роботи. Вона мала б полягати у перегляді чи прослуховуванні телевізійних програм і розшифровуванні їх фрагментів. Про те, що ця діяльність не відповідає нашій кваліфікації, а веде до дискваліфікації, про те, що відбулася зміна режиму роботи працівників, про те, що переміщення відбулося без змін в організації виробництва на сайті , а значить незаконно, ми будемо доводити у суді.

Сьогодні ж ми, як дисциплінові і відповідальні працівники, о 9.00 прийшли на робочі місця – а вони не облаштовані: телевізійні монітори не працюють, техніки для запису і розшифровування немає. Ви обіцяли передати записи вечірніх програм, мов у середньовіччі: кур’єром. Ми виглядали «поштового голуба», але він не прилетів. Більше того, у нас навіть немає змоги переглянути розклад телепрограм на сьогодні, бо ви відмовили нам у доступі до інтернету, мотивувавши, що нам – редакторам інформагентства (!) – для роботи інтернет не потрібен (газет у кіоску з програмою на цей ще тиждень не виявилось).

Отож, без інтернету (на випадок атомної війни ви пообіцяли нам повідомити по телефону), а відтак без корпоративної електронної пошти, без належного технічного та інформаційного забезпечення, у чорта на рогах (вул. Магнітогорська,1 ВАТ «Київхімволокно) ми намагаємося влитися в один з «ключових бізнес-юнітів компанії».

Очевидно, ви сподівалися на наші заяви про звільнення, але ми вирішили додивитися це «кіно» до кінця. І поки триватимуть судові процеси, які ми маємо намір започаткувати, ми вимагаємо нормальної організації праці і виконання умов колективного договору.

Нас, до речі, здивувало висловлене вами розуміння «нормальності» санітарно-гігієнічних умов, які адміністрація запропонувала співробітникам : ви теж ходите до такої вбиральні? (фото можна побачити тут – https://www.facebook.com/photo.php?fbid=551860301546636&set=a.551854508213882.1073741826.100001680120117&type=1&theater).

У цій історії багато абсурду. Нам очевидно, що ви порушуєте домовленості, досягнуті під час тристоронньої зустрічі у форматі колектив-адміністрація-власник, що відбулася у березні. Ви вчергове «підставляєте» власника, бо резонанс після формування штату нового підрозділу за «розстрільним» списком був прогнозованим.

Репутація, яку ви здобули, пане Осадчий, керуючи успішним до вашого приходу агентством, не залишала нам жодних ілюзій щодо подальшого перебігу подій. Ми були до нього готові. Ви лукавите, кажучи, що довіряєте нам. Ми ж не мусимо вдаватися до маніпуляцій з власною совістю: ми не віримо вам і вважаємо наше «переміщення» елементарною помстою за «цензурний скандал» і зачисткою сайту перед новим політичним сезоном.

29.08.2013

(Тут зазвичай пишуть «з повагою»)

О. Волинський, Л. Жаловага, Т. Майданович, В. Романенко, Р. Романюк



Коментарі

  +0 #1 Юрец 29 авг. 2013 г., 19:50:04
молодці! Добивайте чмиря Осадчого!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.