Проти охоронця Кіркорова МВС повинно відкрити справу за ст.171 КК

mvs03 03 2012

 

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) обурена відмовою міліції розпочати справу за ст.171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання діяльності журналіста) проти охоронця російського співака Філіпа Кіркорова, який розбив голову журналісту видання Like.LB.ua Олександру Ратушняку. Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі НМПУ.


Напад на журналіста відбувся у Києві 11 жовтня біля ресторану Under Wonder. Як повідомлялося, під час роботи журналіста охоронець почав відштовхувати його зі словами: «Заховай камеру! Я тобі не раджу цього робити. Бачиш перехід? Я тебе зараз урию. Будеш тут валятися». А потім охоронець кинув у журналіста пляшку з водою. Пляшка влучила йому в голову.

Міліція порушила справу за статтею про нанесення тілесних ушкоджень, але відмовилася відкривати справу за статтею про перешкоджання роботі журналіста.

Таким чином, вважає Медіа-профспілка, МВС намагається покращити статистику щодо нападів на журналістів. Формальна причина відмови: ніби Ратушняк є тільки фотографом, а не журналістом. Профспілка вважає таку причину абсурдною. Так само можна програміста назвати лише користувачем ПК, письменника – лише стенографістом і т. ін.

Відповідно до законодавства, журналіст - це творчий працівник, який займається збиранням, обробкою та поширенням інформації для ЗМІ. Постраждалий є журналістом, який у своїй роботі для збору інформації використовує фотоапарат.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.