Львів’яни проти фотографів-садистів, які нещодавно з’явилися у місті

tvarini lviv

 
У Львові з’явилися бізнесмени з тваринами. У центрі міста, на площі Ринок, на Замкові горі, біля Оперного театру мешканці міста помітили людей, які тримають екзотичних та домашніх птахів – орлів, соколів, голубів і пропонують свої послуги щодо «спілкування» із тваринами.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

«До Західно-українського товариства почали надходити скарги від мешканців Львова, – каже Андрій Курач, президент ЗУТЗТ, – людям не подобається це явище. Ми всі прекрасно розуміємо, що такий бізнес побудований на жорстокому поводженні із тваринами. Фотографування із тваринами заборонено у багатьох містах Криму та у містах Києві та Одесі. Відчувши загрозу своєму бізнесу у цих містах, ділки переїхали до Львова, тому ми мусимо докласти зусиль та зупините цей процес ще на початковій стадії».

Згідно українського законодавства, а саме - Постанови Кабінету Міністрів України від 22 грудня 2010 р. №1175 «Про затвердження Порядку видачі дозволу на проведення заходів із залученням тварин» та Кодексу України про адміністративні правопорушення такий вид діяльності на законних підставах можливий, якщо наявні такі документи:

дозвіл від Міністерства екології та природних ресурсів на право володіння та використання дикої тварини у комерційних цілях, особливо, якщо тварина занесена до «Червоної книги України»;

дозвіл від центрального органу ветеринарної служби на використання тварин у такій діяльності, який має оновлюватися кожні 30 днів;

документи юридичної чи фізичної особи, які підтверджують легальність та законність такої діяльності, тобто підтвердження державної реєстрації суб'єкта господарювання або одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності;

угода між підприємцем чи юридичної особою з органами місцевої влади.

«За нашими даними, представники ветеринарної служби м. Львова вже реагували на ситуацію та перевіряли декого з «бізнесменів», частина з яких просто втекла, – каже Наталя Куба, ЗУТЗТ, – але комплексного рейду із залученням органів МВС, ветеринарної служби, екоінспекції та представників громадськості поки що не відбулося. Ми знаємо, як такі люди ставляться до тварин – аби вони поводилися спокійно, їх накачують седативними препаратами, тварини існують у неприродних умовах, повністю порушений їх фізіологічний стан, більшість із них після туристичного сезону гине. І, безумовно, така незаконна діяльність несе загрозу здоров’ю людей. Через відсутність регулярного ветеринарного огляду та в результаті експлуатації тварин у вечірні години, коли птахи мають відпочивати, простіше кажучи, спати, відбуваються порушення фізіологічного стану птахів, у них знижується імунітет. Через це вони починають хворіти на орнітози, гострі інфекційні захворювання, які передаються людині. Поки у Львові такий небезпечний бізнес не набув масового характеру, ми спільно з місцевою владою мусимо зупинити його ще у зародковому стані, а саме – заборонити використання диких та домашніх тварин з комерційною метою на вулицях Львова».

«Звертаємось до всіх небайдужих мешканців Львова, ви можете зупинити цей шкуродерський бізнес, - каже Наталя Вишневська, ЗУТЗТ, - звертайтеся зі скаргами до органів місцевої влади, чим більше буде таких звернень, тим скоріше ми зможемо разом зупините це явище».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.