«УДАР» вимагає використати вебкамери 2012 року для спостереження за виборами у 5 проблемних округах

kameri ohendovskogo

 
Партія «УДАР» вимагає використати закуплені у 2012 році вебкамери для спостереження за ходом голосування та підрахунком голосів під час виборів у 5 проблемних округах. Водночас, «УДАР» вимагає від Генпрокуратури розпочати кримінальне провадження за фактом нецільового використання бюджетних коштів при їх закупівлі.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі партії «УДАР».

В партії зауважили, що згідно з заявами голови ЦВК Михайла Охендовського, встановлення системи відеоспостереження у окружних та дільничних виборчих комісіях не виправдало себе, оскільки фіксувався лише виборчий процес, але камери не були включені під час підрахунку голосів. В «УДАРі» нагадали, що запровадження відеоспостереження обійшлося Держбюджету в 1 млрд. грн., який був освоєний ПАТ «Сітронікс Інформаційні Технології Україна», представлене «регіональним» бізнесом. «Як показали вибори, жодного позитиву дані відеокамери не принесли, на прозорість процесу жодним чином не вплинули. Технічні можливості камер виявились такими, що вони не здатні фіксувати грубих порушень на виборчій дільниці. Тим більше, що основні порушення відбувалися при підрахунку голосів, коли камери виключались, і в окружних виборчих комісіях, де вони взагалі не використовувались, згідно з законом», - йдеться в заяві «УДАРу».

Крім того, наголосили в партії, у серпні 2013 р. Рахункова палата заявила про нецільове використання коштів, виділених на закупівлю камер. «Партія «УДАР» вимагає від Генпрокуратури розпочати кримінальне провадження за фактом нецільового використання бюджетних коштів. Разом з тим «УДАР» вважає, що якщо вебкамери вже було закуплено, то вони мають бути використані і на перевиборах 15 грудня 2013 р. Тому фракція «УДАРу» буде наполягати, щоб на виборах у проблемних округах ці камери були встановлені і на ОВК і на ТВК і, обов’язково, під час підрахунку голосів», - заявляють в «УДАРі».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.