Карпунцов: Народні депутати мають нести кримінальну відповідальність за підтримку сепаратизму

karpuntsov mova

 
Правоохоронні органи повинні провести розслідування щодо підтримки деякими народними депутатами та посадовцями сепаратистських рухів на Донбасі за фактом вчинення злочину проти держави. Про це заявив народний депутат від фракції «УДАР» Валерій Карпунцов у ефірі телеканалу «112», повідомляють «Конфлікти і закони».


«На темі федералізації педалюють ті князьки, які всі останні роки обкрадали ці регіони. Якщо дотації на вугільну галузь становлять 6 мільярдів гривень, а виділяли 16 мільярдів, то куди ці гроші дівалися? Вони хочуть продовжувати красти, як крали на центральному рівні, але на рівні області, і бути царем. Вони грають на настроях, але в красиву обгортку загортають зовсім гірку цукерку», - сказав Карпунцов.

За його словами, бездіяльність правоохоронних органів щодо розслідування фактів підтримки народними депутатами та місцевими посадовцями сепаратистських рухів викликає багато запитань. «Низка народних депутатів від партії регіонів, від Комуністичної партії безпосередньо беруть участь в засіданнях, які збирали перед референдумом, разом з цими сепаратистами. Поруч з ними були народні депутати. Ці люди вчиняли злочин. Чому досі немає подання про позбавлення їх депутатської недоторканості?», - наголосив він.

Депутат переконаний, що в нинішніх умовах особливо важливим фактором для врегулювання ситуації є проведення президентських виборів та забезпечення високої явки виборців на дільниці. «Глава держави – це особа, яка має найвищу легітимність і обирається на прямих виборах всіма громадянами України. Це важливий етап у становленні нашої держави. 25 травня потрібно всім прийти на вибори, обов'язково зробити свій вибір, тому що це дійсно подальший крок для стабілізації ситуації», - заявив Валерій Карпунцов.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.